Høstferie? Sjekk netthastigheten der du er

telenor

Høstferien står for døren. Denne og neste uke drar mange på hytta eller besøker venner og familie rundt om i landet. Felles for de fleste er at de skal på nett der de vanligvis ikke ferdes. Vi gir råd om dekning og om hvor mye som skal til for at familien skal få en god nettopplevelse. 

Høstferien er et pust i bakken i en hektisk hverdag. Vi trekker ut til hytteplasser, reiser rundt i landet eller er turister i egen by. Felles for de fleste av oss er at vi tar mobilvanene våre med oss dit vi reiser.

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor er i disse dager på turne Norge rundt for 25. gang for å sjekke fart og kvalitet i mobilnettet. Hans erfaring er at kundene etterspør dekning der de ferdes, også i høstferien.

– Generelt vil jeg si at 4-5 Mbit/s skal være tilstrekkelig for at familien skal kunne strømme og lese nettaviser. Når jeg kjører landet rundt måler jeg en snitthastighet på 70 mbit/s, og da skal folk flest ha god dekning, sier Amundsen.

Men det er selvsagt områder der dekningen ikke er like god. Da er Amundsens råd å anskaffe en router, siden denne også fungerer som en forsterker av mobilsignalene.

Med hastighetsappen Ookla Speedtest kan du enkelt sjekke nedlastningshastighet, opplastingshastighet og såkalt «ping».

Det mest interessante for folk flest, er nok å sjekke nedlastningshastigheten. Jo raskere nett, desto bedre blir kvaliteten når du deler innhold, surfer eller strømmer filmer og serier.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.