Hold Norge Rent lanserer ressursbank mot forsøpling

forsøpling

Hold Norge Rents nye ressursbank skal gjøre veien mot en søppelfri kommune enklere ved å gi kunnskap og konkrete råd for å lykkes i kampen mot forsøpling.

Kommuner som ønsker å forebygge forsøpling, inviteres nå til å bruke Hold Norge Rents ressursbank for kommuner.

Norske kommuner har mange felles forsøplingsutfordringer, men det er også forskjeller i både kilder og årsaker til forsøplingen. Dermed er det også forskjeller i hvilke tiltak som er effektive fra kommune til kommune.

– Hold Norge Rent vil hjelpe kommunene i gang med arbeidet mot forsøpling, og Ressursbanken skal være en kilde til både kunnskap og inspirasjon, sier Mari Mo Osterheider, fagansvarlig for landforsøpling i Hold Norge Rent.

Ressursbanken gir norske kommuner nyttig informasjon om hvordan kommunen bør gå frem for å kartlegge kilder og årsaker til forsøpling og på bakgrunn av dette, sette inn skreddersydde tiltak mot forsøplingen.

Hold Norge Rent har også laget brosjyren «Mot en søppelfri kommune», og denne sendes til alle landets ordførere i løpet av høsten.

– Brosjyren er en enkel introduksjon til Ressursbanken og skal inspirere norske ordførere til å satse strategisk og kunnskapsbasert i arbeidet mot forsøpling, sier Osterheider.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.