Hold Norge Rent lanserer ressursbank mot forsøpling

forsøpling

Hold Norge Rents nye ressursbank skal gjøre veien mot en søppelfri kommune enklere ved å gi kunnskap og konkrete råd for å lykkes i kampen mot forsøpling.

Kommuner som ønsker å forebygge forsøpling, inviteres nå til å bruke Hold Norge Rents ressursbank for kommuner.

Norske kommuner har mange felles forsøplingsutfordringer, men det er også forskjeller i både kilder og årsaker til forsøplingen. Dermed er det også forskjeller i hvilke tiltak som er effektive fra kommune til kommune.

Les også:  Vil ha tilpasning til EU-forordning om holdbarhetsmerking av egg

– Hold Norge Rent vil hjelpe kommunene i gang med arbeidet mot forsøpling, og Ressursbanken skal være en kilde til både kunnskap og inspirasjon, sier Mari Mo Osterheider, fagansvarlig for landforsøpling i Hold Norge Rent.

Ressursbanken gir norske kommuner nyttig informasjon om hvordan kommunen bør gå frem for å kartlegge kilder og årsaker til forsøpling og på bakgrunn av dette, sette inn skreddersydde tiltak mot forsøplingen.

Les også:  Næringslivet tar grep for mer natur

Hold Norge Rent har også laget brosjyren «Mot en søppelfri kommune», og denne sendes til alle landets ordførere i løpet av høsten.

– Brosjyren er en enkel introduksjon til Ressursbanken og skal inspirere norske ordførere til å satse strategisk og kunnskapsbasert i arbeidet mot forsøpling, sier Osterheider.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.