Sparte 88.500 kilo CO2e på to uker

klimabrølet

En barnehage gikk til topps i Norges første uoffisielle Klimamesterskap for bedrifter og slo både Eplehuset og Sweco i utslippskutt.

30. august brølte mange tusen mennesker landet rundt i Klimabrølet. For ti bedrifter var dette ikke nok. De fulgte opp brølet med deltakelse i et to ukers klimamesterskap. 

– Det var  en enkel beslutning for oss å være med på både Klimabrølet og Klimautfordringen. Det har vært et fantastisk engasjement og mange flotte historier internt om endringer eller inspirasjon til en mer bærekraftig hverdag, sier merkevaredirektør og medeier i Eplehuset, Marius Brevik. Han benytter anledningen til å utfordre alle bedriftene som foreløpig ikke har dette på agendaen til å våkne opp.

Bedriftene har konkurrert internt og eksternt i å kutte sine CO2e-utslipp gjennom enkle handlinger i hverdagen. Gjennom å velge vegetar framfor kjøtt, sykkel framfor bil, tjenester framfor produkter sparte 1500 deltakere 88.500 kilo CO2e. Handlinger som blir logget i en app, som er utviklet av Ducky (ducky.eco).

Les også:  Stortingspresidenten og den tyske parlamentspresidenten besøker Svalbard

–Det er trolig første gang en slik konkurranse har blitt gjennomført i Norge, sier Mads Simonsen i  Ducky, som arrangerte mesterskapet sammen med Klimabrølet.

Øya barnehage i Trondheim dro inn en solid seier medmed 120 kilo CO2e spart per person i løpet av de to ukene konkurransen varte. Dette var andre gang de deltok i et klimamesterskap og hadde 100 prosent deltakelse.

– Det har helt klart vært ekstra motiverende å konkurrere mot andre klimaengasjerte bedrifter i Norge. De fleste av oss erkjenner at besparelser og tiltak rapportert i løpet av konkurransen, er tilnærmet lik rutiner og vaner vi har til daglig, og det gir en god følelse, sier Anette Marie Syvertsen-Wiig, avdelingsleder Øya Barnehage.

Les også:  Vil ha tilpasning til EU-forordning om holdbarhetsmerking av egg

Hun forteller at flere ansatte har i tillegg utfordret seg ekstra i denne perioden ved å kutte ut alt kjøtt, bytte ut kollektivtransport med sykkel og reparere ødelagte ting.

Kommunalbanken og Solidsquare kapret andre og tredjeplassen.

Mesterskapet engasjerte, forteller adm. dir. Gunnar Heesch Holmen i Holte Consulting.

– I løpet av konkurransen har vi registrert hele 3736 CO2-reduserende aktiviteter. Vi har fått et innblikk i hvordan vi enkelt kan ta mer miljøvennlige valg i hverdagen, som bidrar positivt i arbeidet med å redusere klimagassutslipp. Den interne konkurransen har vært hard, og resultatet snudde faktisk i siste time av konkurransen!

Sweco deltok med hele 600 deltakere.

Les også:  Næringslivet tar grep for mer natur

– I min tid i Sweco er dette den største tverrfaglige aktiviteten som vi har gjennomført. Det gjør at jeg som bærekraftsansvarlig har 600 engasjerte medarbeidere å spille på når vi skal gjennomføre ytterligere tiltak i vår bærekraftstrategi, sier Ørjan Aall, bærekraftsansvarlig i Sweco. 

I kantinen til KBN har det blitt servert vegetarretter og det har blitt arrangert klesbytteparty.

–Folk snakker om miljø og klimavennlige aktiviteter hele tiden. KBN-ansatte har vist stort engasjement i Klimautfordringen, og jeg er veldig stolt av arbeidsplassen min» sier Julie Berg, kommunikasjonsrådgiver i KBN, som samtidig vil utfordre alle andre norske finansinstitusjoner til å gjennomføre en egen Ducky-challenge. 

Deltakere i mesterskapet var Sweco Norge, Bergans, Øya Barnehage, Kommunalbanken, Holte Consulting, Solidsquare, Eplehuset, RiksTV, Netlight og Eplehuset.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.