MUSIKK: Shikoswe – Back in the Tall Grass

hes

Bergensbaserte Shikoswe har gjort seg bemerket med sin klartenkte og fengende drømmepop. Nå er hun tilbake med ny låt fra det kommende debutalbumet, og har dette å si om den:

– For meg er det en sang om å balansere mellom ambivalens og kjærlighetserklæring, bekymring og bekymringsløshet. Teksten og melodien hadde ligget og støvet i hjernen min i noen år helt til Kjetil, hovedsamarbeidspartneren min på platen, fant fram noen akkorder som hadde ligget og støvet i hjernen hans i flere år og låten falt på plass. Da vi tok den med inn i studio hos Jørgen Træen løftet han den til sin endelige form med de drømmeaktige idéene sine.»

Første single fra prosjektet, To The Dogs, ble utgitt tidligere i år, og satte en lovende tone for hva som er i vente fra en låtskriver som Dagsavisen beskriver som «en popsmed helt utenom det vanlige, med formidabel kraft i en stemme som paradoksalt nok framstår som tander».

I tillegg til å jobbe med ny musikk har Shikoswe brukt de to siste årene på å spille live, blant annet på Øyafestivalen i 2017 og Bergenfest i 2018, med stigende anerkjennelse som et av de mest lovende indie-prosjektene i landet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.