Halve befolkningen må ha det

vinter jul

50,3 prosent av det norske folk må ha en kopp julekaffe etter julemiddagen, heter det i en fersk undersøkelse om julekaffevaner.

– Etter en feit julemiddag er man ofte litt stinn og mett. Da passer det godt med litt frisk kaffe etterpå, sier barista-verdensmester Tim Wendelboe.Sødme, fruktig og syrlig
Kaffenestoren vil ha julekaffe som har sødme, fruktighet og frisk syrlighet og det får du fra Honduras, men også fra land som Colombia eller Kenya.


– Dette passer også veldig bra til de syv sorter du må bake, sier Wendelboe.


46,8 prosent av alle menn i Norge må ha kaffe etter julemiddagen, og hele 54 prosent av norske kvinner må ha en kopp god kaffe etter julestrevet, heter det i en fersk InFact-undersøkelse utført på oppdrag fra Wilfa.Tre års utvikling

De tre siste årene har Tim Wendelboe og Wilfa utviklet en egen kaffekvern som gir nordmenn akkurat den kvaliteten, den tidligere verdensmesteren i barista, mener svart kaffe bør ha til julemiddagen.


– 56 prosent av det norske folk drikker kaffen alltid svart, og tolv prosent varierer, sier innovasjonssjef Arild Jørgensen i Wilfa, og legger til at det betyr at knappe syv av ti drikker kaffen svart i Norge.

Han viser til den ferske undersøkelsen utført av InFact på oppdrag fra Wilfa. 
I aldersgruppen +65 år er det hele 75 prosent som drikker kaffen helt svart, mens i alderen 18-29 år er det kun 57 prosent som drikker kaffe svart.


Det nye vidunderet er en såkalt «Flat Burr» kaffekvern som er døpt «Uniform» og tilfredsstiller det Tim Wendelboe mener skal til for å få perfekt svart kaffe.Kvernes rett før

Tim Wendelboe jobber og lever for kaffe i det daglige og mener brygging er essensielt.


– Det er uhyre viktig at kaffen kvernes rett før den skal brygges, slik får du maks utbytte av smak og aroma, sier Wendelboe.

Han sier det er uhyre viktig hvordan kaffen kvernes. 
Den nye kvernen har brede og flate knivblader i stål, maler bønnene sakte og gjør det med en presisjon som gir helt jevn størrelse på den malte kaffen.


– Det er først da du får søt, smakfull og fyldig kaffe, sier kaffe-nestoren Wendelboe.

Solid posisjon

Gjennom flere år har Wilfa posisjonert seg som en av markedets mest seriøse leverandører av maskiner for tilbereding av virkelig god kaffe i Norge.


– Denne posisjonen forsterkes ytterligere med vårt siste tilskudd for kaffekjenneren, en såkalt «Flat Burr» kaffekvern, sier innovasjonssjef Arild Jørgensen i Wilfa.


Dette er kaffekvernen for den som ønsker seg perfekt kaffe totalt uten kompromiss.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.