Kinas svar på Justin Bieber spiller inn musikkvideo i Norge

wang yuan

Millioner av kinesere følger med på hvert eneste skritt popbandet TFBoys tar. I januar får fansen oppleve et vintereventyr i Norge. Da skal nemlig gruppens frontfigur og store hjerteknuser Wang Yuan spiller inn ny musikkvideo i Myrkdalen, Flåm og Bergen.

TFBoys er Kinas desidert mest populære popband, og med Wang Yuan i spissen representerer de noe helt nytt i landet. Alene har han har over 34 millioner følgere på Sina Weibo, tilsvarende Twitter i Kina, og en melding om hans nye single i 2016 ble delt hele 471 millioner ganger.

Det er derfor lite overraskende at han nylig ble kåret til en av verdens 30 mest innflytelsesrike tenåringer av Time Magazine.

Tidlig januar kommer den unge stjernen til Norge med et produksjonsteam på rundt 20 for å spille inn musikkvideo for singelen «Seventeen», om stjernens egen 17-årsdag. Videoen lanseres i Kina i forbindelse med landets nyttårsfeiring i slutten av samme måned.

– Gjennom besøket ønsker vi å vise frem Norge fra flere sider, og på den måten påvirke reisemønstrene til fremtidige besøkende. Målet er ikke at millioner av kinesere skal komme til Norge, men at de riktige reisende som ønsker å oppleve vinter og ski får øynene opp for Norge. På den måten åpner Wang Yuan opp dørene til et helt nytt publikum, sier reiselivsdirektør Bente Bratland Holm i Innovasjon Norge.

Det er drømmen om et ekte vintereventyr som fører Yuan til Norge. For i tillegg til å være Kinas store pophelt, ble han nylig kåret til «Winter Sports Ambassador» for Beijing Social Sports Administration Center i forbindelse med vinter-OL i byen i 2022.

I Norge skal han besøke Myrkdalen, kjent som et av de mest snøsikre stedene i landet, Flåm og Bergen. Besøket er et resultat av samarbeid mellom Innovasjon Norge, Fjord Norge, Bergen Reiselivslag, Visit Flåm, Myrkdalen Hotel og kinesiske Sina Weibo.

Det er en del av satsingen for å tiltrekke kinesiske gjester til Norge utenom hovedsesongene, og til nye aktiviteter. Med vinter-OL i Beijing på trappene i 2022 er det en gryende interesse for vintersport i Kina. Over 12 millioner kinesere står allerede på ski, og markedet har en årlig vekst på 20 prosent.

– Fjord Norge-regionen har hatt en eventyrlig vekst på over 1000 % i høysesongen fra Kina de siste ti årene. Målet fremover er å få kinesere til å komme hele året ved å løfte frem vinteropplevelser i fjordlandskapet, sier Kristian B. Jørgensen, administrerende direktør i Fjord Norge.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.