Grønn plattform: 1 milliard kroner til elleve store grønne omstillingsprosjekter

Nærings- og fiskeridepartementet

Elleve prosjekter rundt om i hele landet får flere titalls millioner kroner hver til grønne omstillingsprosjekter. Prosjektene vil blant annet øke ombruket av tre, bidra til å gjøre byggeplasser avfallsfrie, gjøre produksjon av vindkraft mer lønnsom og gjøre fiskeri- og havbruk utslippsfritt.

– Jeg er veldig glad for at vi nå har delt ut 1 milliard kroner fra Grønn plattform. Her har privat næringsliv, forskningsaktører og andre gått sammen for å realisere store og ambisiøse omstillingsprosjekter, fra helt grunnleggende forskning, til løsninger som er klare for markedet, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Konkurransen om Grønn plattform-milliarden har vært tøff. 44 prosjektsøknader på til sammen 4,2 milliarder kroner ble sendt inn. Prosjektene er grundig vurdert, både av nasjonale og internasjonale fageksperter. Det er Norges forskningsråd, Innovasjon Norge og Siva som har samarbeidet om ordningen.

– Vi opprettet Grønn plattform fordi vi ønsket å få fart på den grønne omstillingen på veien ut av koronapandemien. Disse tildelingene øker utviklingstakten og legger grunnlaget for et mer bærekraftig og konkurransedyktig næringsliv i fremtiden, sier Nybø.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.