Magnus Carlsen auksjonerer bort VM-jakke til veldedig formål

play magnus

Magnus Carlsen, regjerende verdensmester i sjakk, auksjonerer bort jakken han sist brukte under Verdensmesterskapet i sjakk i London 2018. Inntektene fra auksjonen går til prosjektet Chess of Asunción i Paraguay som lager sjakksett fra avfallsmaterialer til lavinntektskoler.

– Jeg har stor tro på at sjakk forbedrer barns lærings- og utviklingsevner, og jeg ønsker at flere barn kan dranytte av sjakk uavhengig av deres livssituasjon. Dette prosjektet og auksjonen handler om å gjøre en problematisk situasjon til en gevinst for alle, sier Magnus Carlsen.

Chessof Asunción ble startet for å bidra til å løse disse problemene ved å gjenbruketreavfall til sjakksett. For å øke oppmerksomheten rundt og støtte dette resirkuleringsprosjektet, har Magnus Carlsen gitt chess24 ansvaret for åauksjonen, samt sikre prosjektledelsen for å forsikre at alle inntektene fra auksjonen har en positiv og bærekraftig effekt for Chessof Asunción og de kommende generasjonene med skolebarn i Paraguay. 

Auksjonen vil starte 16. desember og avsluttes 22. desember på Chess24.com.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.