Grønn Byggallianse tar BREEAM-sertifiseringen hjem

Grønn Byggallianse

Grønn Byggallianse kan nå kalle seg for et sertifiseringsorgan for miljøsertifiseringsordningen BREEAM-NOR. 20. februar overføres ansvaret for sertifiseringen fra Storbritannia til Norge.

En BREEAM-NOR-sertifisering innebærer at et bygg dokumenterer på en tydelig og klar måte at det oppfyller miljøkrav. Grønn Byggallianse forvalter ordningen i Norge, men frem til nå har alle prosjekter sendt dokumentasjonen for en siste sjekk hos BRE i Storbritannia som eier BREEAM. 20. februar overtar Grønn Byggallianse hele ansvaret og blir et sertifiseringsorgan for BREEAM-NOR.

– Dette er en stor milepæl for oss, sier sertifiseringssjef Viel Sørensen. -Det stilles strenge krav til systemene våre for å få en slik rolle, så det er en fjær i hatten for oss at vi endelig er godkjent av BRE. 

Sørensen håper dette vil gi Grønn Byggallianse enda bedre innsikt i de gode miljøløsningene i BREEAM-prosjekter, men også et klarere bilde av utfordringene ved BREEAM-NOR. – Vi skal bruke dette til å forbedre både BREEAM-manualen og prosessene rundt sertifisering, sier hun.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.