ANNONSE: Gaming – en viktig del av kulturen

I flere tiår har film og musikk vært en viktig del av folks hverdag. De siste årene har vi sett den samme tendensen i forbindelse med gaming, men dette er noe mange er mye mer skeptisk til.

I motsetning til film og musikk er spill et fremmedord for mange. Nettsteder som Steam av hundrevis og tusenvis av videospill, som kan være skremmende for mange. Men å spille spill er en kulturelt viktig aktivitet med en lang historie. Dette inkluderer tradisjonelle brett- og kortspill som sjakk og poker som har kommet seg online til sider som henholdsvis Chess.com og PokerStars, hvor de spilles av tusenvis av spillere hver dag.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på rollene til spillere i folks hverdag. Vi skal også finne ut årsaken til at mange er skeptiske til at spillingens popularitet vokser.

Gaming vs. annen underholdning

Enten man snakker om film, musikk eller gaming, så snakker man i bunn og grunn egentlig om det samme. For uansett hvilken av disse aktivitetene eller interessene det gjelder, så dreier det seg om underholdning.

Hvis vi derimot setter disse interessene opp mot hverandre, så blir bildet et litt annet. Film og musikk er to interesser som er vel integrert, og derfor er det ingen som lar seg skremme av det.

Det er mange som liker å høre på musikk og som har en favoritt – også i voksen alder. Det samme gjelder film. Og uansett så er det ikke vanskelig å sette seg inn i hvordan det er, for de fleste har selv vært der og vet hvordan det er.

Gaming, derimot, er et litt mer skremmende tema for mange. Særlig for voksne som synes at dette fremstår som en aktivitet som tar opp altfor mye tid. Aktiviteten er med andre ord litt for altoppslukende. Men det er mest fordi de ikke skjønner hva aktiviteten går ut på.

Hva er gaming?

Gaming er et begrep som vi har lånt fra engelsk. Det finnes også en norsk versjon av dette begrepet, og det er videospill.

I vårt langstrakte land er det veldig mange ungdommer, og til og med voksne, som bruker mye av tiden på videospill og gaming generelt.

For mange er det en fritidsaktivitet på samme måte som fotball, men det er også mange som blir helt oppslukt. Og det er det at noen man kjenner og bryr seg om skal bli oppslukt av det at veldig mange er redd for.

Den allmenne oppfatningen er nemlig at det ikke er bra å være for oppslukt i noe. For da er det fort gjort at det begynner å gå utover andre ting som man heller burde bruke tid på.

Gaming er lik nyttig kunnskap

Det er den sistnevnte gruppen i forrige avsnitt som har ført at skepsisen blant de voksne har vokst frem. Men det er faktisk ikke slik at gaming kun er negativt.

Det er ganske mye som forsvinner i lys av de voksnes skepsis, og blant det er alt hver enkelt spiller tilegner seg av kunnskap underveis mens de spiller.

Som gamer lærer man å tenke logisk, kanskje det å samarbeide med andre og mye annet som vil være praktisk på et senere tidspunkt i livet.

Gaming tar seg godt ut på en fremtidig CV

Visste du at gaming vil ta seg godt ut på en fremtidig CV? Du bør naturligvis ikke skrive opp «gaming» som et eget punkt på CV-en på samme måte som du ville gjort med tradisjonell jobberfaring. Men erfaringen fra gamingen kan faktisk krydre profilen din litt!

Hvis man skal se alle aktiviteter i lys av det, så er det mye mer enn det man kan si om film og musikk. Dette er aktiviteter som kun vil ta seg godt ut utelukkende i yrker som har med disse fagfeltene å gjøre.

Ikke la frykten overdøve

I tillegg er det viktig å ikke la frykten overdøve alt annet. Om det er noe du ikke vet, så sett deg inn i det og prøv det før du gjør deg opp en mening, spesielt når det er noe med så mye kultur!

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Ranaposten Ranaposten