Flere fornøyde togpassasjerer

bane nor

De siste årene har Bane NOR jobbet målrettet med å gi bedre informasjon til deg som reiser med tog – både i hverdagen og når det er stans. Det har gitt resultater.

Hvert kvartal er Jernbanedirektoratets utsendte på togene for å spørre over 8000 passasjerer hvor fornøyde de er med blant annet togstasjonen sin og informasjonen de får på skjermer og høyttalere.

Fjorårets tall var gode, men tallene for første halvår 2022 er enda bedre. De som reiste på en vanlig dag ga en score på 85 av 100 poeng for informasjonen de fikk, mens på en dag med togtrøbbel ga passasjerene informasjonen 75 av 100 poeng. 

– Dette er gode nyheter. De gode resultatene kommer av hardt arbeid på tvers av Bane NOR for å forbedre kundeinformasjonen. Vi skal selvsagt fortsette med dette arbeidet for at togreisende skal bli enda mer fornøyd med informasjonen de får, sier Victor Hansen, direktør for Kunde- og trafikkinformasjon i Bane NOR. 

Direktoratet spurte også folk hva de syntes om stasjonsområdet. Det var de veldig fornøyde med: 86av 100 poeng ga de spurte når de ble spurt om de var fornøyde med påstigningsstasjonen sin. Det er et høyt tall. 

–  Stasjonene fremstår på en god måte og det setter folk pris på. Når det er sagt så har vi en ambisjon om at kundene skal bli enda mere fornøyde og vi jobber hver dag for å bedre kundeopplevelsen på alle våre stasjoner, sier Knut Øivind Ruud Johansen, leder for stasjoner i Bane NOR. 

Victor Hansen er leder for Kundeinformasjonsprogrammet i Bane NOR – et program bestående av flere prosjekter. Prosjektene jobber kontinuerlig med nye og bedre løsninger som skal gi riktig, lik, rask og nyttig kundeinformasjon – og dermed bedre kundeopplevelser. Dette er særlig viktig for all informasjon som skal ut ved avvik, da folk ofte er stresset og bekymret for å ikke komme seg hjem.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.