Friluftsrådene i Nordland får 1,7 millioner kroner i støtte

nfk

Det er syv friluftsråd i Nordland og alle kommunene i fylket er medlem i et friluftsråd. – Friluftsrådene bidrar til at alle kan få mulighet til å drive friluftsliv ut fra egne forutsetninger, og er viktige aktører for friluftsaktiviteter og naturopplevelser for barn og unge.

Nordland fylkeskommune har samarbeidsavtale med alle friluftsrådene og samarbeider innenfor områdene friluftsliv og folkehelse. Nå er tilskudd for 2023 til regionale friluftsråd i Nordland fordelt.

– Tilskuddet er et viktig økonomisk bidrag for at friluftsrådene skal kunne opprettholde og videreutvikle arbeidet for friluftsliv og folkehelse, sier fylkesråd for kultur, klima og miljø, Christian Torset.

Torset påpeker at friluftsrådene dekker samtlige kommuner og er viktige samarbeidspartnere for fylkeskommunen på flere sentrale temaer innen friluftsliv, folkehelse og lokal samfunnsutvikling.

– Gjennom ulike tiltak og prosjekter jobber friluftsrådene for å formidle kunnskap om natur og miljø, sikre tilgang til naturområder og bidra til utviklingen av gode lokalsamfunn, underbygger Torset.

Friluftsrådene bidrar også til å hindre utenforskap og fremmer bedre fysisk og psykisk helse i befolkningen.

– De gjensidig forpliktende samarbeidsavtalene mellom Nordland fylkeskommune og friluftsrådene legger til rette for arbeidet med helsefremmende barnehager og skoler, samt for gode lokalsamfunn der det skal legges til rette for friluftsliv, naturopplevelser og møteplasser, sier Torset.

Han mener friluftsrådene spiller en viktig rolle i lokalsamfunnene. 

– Det er viktig å fortsette å støtte deres arbeid for å sikre at alle har mulighet til å oppleve og nyte naturen på en bærekraftig og helsefremmende måte, avslutter fylkesråd Christian Torset.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.