Europa vil ha torsk fra Norge

fisk

Eksporten av torsk har hatt tidenes beste kvartal, med en samlet eksportverdi på over 3 milliarder kroner. Spesielt klippfisk, saltfisk og fersk hel torsk har opplevd en prisoppgang.

Dette skyldes en god etterspørsel i våre viktigste konsummarkeder som Portugal og Spania, ifølge Norges sjømatråd.

– Det er ingen tvil om at torsken fortsatt er en populær nordmann i utlandet. Forbrukere i Spania og Portugal har ikke glemt oss, og her gjør hvitfisknæringen en fantastisk jobb med befeste Norges posisjon som en kvalitetsleverandør av klippfisk, saltfisk og fersk torsk, sier fiskeriminister Per Sandberg (Frp).

Tall fra Sjømatrådet viser at Norge eksporterte 676 000 tonn sjømat til en verdi av 23,7 milliarder kroner i første kvartal. Det er en volumnedgang på 8 prosent og en verdinedgang på 2 prosent eller 488 millioner kroner målt mot første kvartal i fjor.

– Tallene viser at de konvensjonelle produktene har hatt en opptur. Dette er produkter som har opplevd økende konkurranse fra andre land de siste årene. Dette tyder på at det fortsatt er stor etterspørsel etter norsk kvalitet, tradisjon og fisk. Jeg er også glad for å se at eksporten av reker har fått en oppsving både i volum og verdi. Rekenæringen behøver medvind, sier Sandberg.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.