Coronaviruset: The Gathering 2020 avlyses

coronaviruset

Onsdag formiddag avgjorde ledelsen ved The Gathering å avlyse årets arrangement – i Vikingskipet. Dette som en konsekvens av Coronaviruset. Nå inviterer arrangøren i stedet for til en digital feiring under hashtaggen #tg20online.

– The Gathering skal være et arrangement som er trygt for våre deltakere, gjester, leverandører, partnere, besøkende og 400 frivillige. Deres helse og sikkerhet vil alltid komme først. Derfor har vi nå valgt å avlyse The Gathering 2020, sier kommunikasjonsansvarlig i The Gathering, Simon Eriksen Valvik.

The Gathering 2020 skulle blitt arrangert i Vikingskipet på Hamar i påsken, fra 8. – 12. april 2020.

The Gathering ble første gang arrangert i 1992. I 1996 flyttet arrangementet inn i Vikingskipet på Hamar, som gjennom de siste 23 årene har huset over 60 000 mennesker til det som er den største feiringen av digital kultur i Norge.

Bidrag til den nasjonale dugnaden mot smittespredning
– Vi vet at det er mange som blir lei seg. Vi er en stor familie, med nære, tette bånd. Våre 400 frivillige har stått på i ett år for å forberede fem uforglemmelige dager på Norges feteste påskehytte. Likevel kompromisser vi ikke på sikkerheten og helsen til våre deltakere og frivillige, og selv om det er sårt velger vi nå å avlyse The Gathering 2020 for å bidra til den nasjonale dugnaden for å begrense smittespredning, sier Eriksen Valvik.

#tg20online
Selv om The Gathering 2020 blir avlyst i Vikingskipet velger arrangøren nå å invitere til påskefeiring på internett – under hashtaggen #tg20online. Det betyr at hvem som helst med tilgang til internett kan bli med.

– Coronaviruset stopper ikke oss. Nå gjør vi det vi er best på – bruke våre kreative og teknologiske ferdigheter, og flytter The Gathering 2020 til internett. Nå kan hele Norge bli med å feire sammen med oss under hashtaggen #tg20online, sier Eriksen Valvik.

Mer informasjon om dette kommer på arrangementets nettsider, gathering.org i løpet av kvelden.

Har fulgt situasjonen nøye
Det første tilfellet av Coronaviruset ble påvist i Norge den 26. februar. Dagen etter etablerte The Gathering en tverrfaglig arbeidsgruppe som rapporterte fortløpende til arrangementsledelsen. Den 28. februar ble det satt krisestab, som tok over den operative håndteringen og har siden da fulgt situasjonen tett.

– Det har vært to krevende uker, med mye informasjon som skal leses og tolkes. The Gathering har som vanlig hatt en god og løpende dialog med lokale helsemyndigheter, som har bistått oss på en svært god måte. Jeg vil også rette en stor takk til alle våre frivillige som har jobbet hardt i et helt år, og som nå stiller opp på veldig kort varsel for arrangementet vi alle er så glade i, sier Eriksen Valvik.

Overveldende respons
Det tok ikke mange timene fra viruset ble påvist i Norge før de første meldingene kom inn.

– Responsen har vært enorm. Frivillige over hele landet, deltakere, foreldre, lokalbefolkningen, ja også våre leverandører og partnere, har uttrykt sine støtteerklæringer til oss i situasjonen. Vi vil takke for den enorme støtten vi har fått og er stolte og ydmyke over å se hvor mange mennesker som engasjerer seg i dette, unge som eldre. Dette viser hvor sterkt vi står i befolkningen og at vi fremdeles, 27 år etter vårt første The Gathering, berører flere generasjoner i norske familier, sier Eriksen Valvik.

Informasjon til deltakere
Det jobbes nå med å få publisert praktisk informasjon i forbindelse med avlysningen.

– Vi jobber nå så hardt vi kan for å få ut informasjon på nettsidene våre. Her vil vi legge ut spørsmål og svar, samt hvordan folk kan kontakte oss hvis de lurer på noe mer, forklarer Eriksen Valvik.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.