Erna Solberg: Andenes legges ned og flyene flyttes til Evenes

Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen.

Flystasjonen på Andenes vil bli lagt ned og flyene blir flyttet til Evenes. Dette slo statsminister Erna Solberg fast under et besøk på Evenes forleden, og hun mener debatten om flyttingen nå må avsluttes.

Solberg mener at det er på tide å avslutte debatten om lokalisering av flybasen, selv om Stortinget skulle be om en ny gjennomgang av saken, ifølge Vesterålnytt.

– Det er her flyene skal være. Da planlegger jeg ikke for noe annet, sa statsminister Erna Solberg (H) forleden under sitt besøk på Evenes.

Etter det NRK erfarer vil APs stortingsgruppe i dag gå inn for å stå fast på forliket fra 2016. Det betyr å flytte overvåkingsflyene til Evenes, og legge ned basen på Andøya.

Dermed vil det ikke bli flertall for en ny gjennomgang av saken og det vil fortsatt være flertall på Stortinget som støtter den avgjørelsen som allerede er fattet. Det blir derfor ingen omkamp om Andøy-basen, ifølge Vesterålnytt.

Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.