ANNONSE: Er dette fremtidens løsning for pakking og plassering?

Annonse:

Det finnes både en og to filmer som forteller oss at robotene tar over verden. Mange har diskutert hvorvidt vi kommer til å miste jobbene våre fordi industrirobotene vil gjøre det mer effektivt og billigere.

Vi trenger kanskje ikke være redd for at robotene blir frisører, brannmenn eller lærere, men det finnes faktisk noen jobber som kan erstattes av robotene. Heldigvis er ikke dette de mest spennende jobbene, så for mange vil det kanskje være like greit at en robot kan ta seg av denne delen av jobben.

Dette kan robotene hjelpe bedriften din med

Produsenter rundt om i verden benytter seg i dag av roboter som kan ta seg av arbeid som enkelt kan automatiseres. Det vil si at mange benytter disse industrirobotene til pakking, palletering, plassering, testing, skruing og rett og slett putte ting på plass. Med andre ord så er det ikke de mest spennende jobbene som forsvinner dersom flere arbeidsplasser begynner å ta i bruk disse hjelpemiddelene. Likevel er det noen som mener at robotene bør betale skatt dersom de skal ta over jobbene som vi mennesker en gang hadde og som vi betalte skatt av.

Orkla er en av flere bedrifter som har begynt å benytte seg av automatisert arbeidskraft. Matprodusenten får hjelp av UR10 til å pakke matvarer i kartonger. Det var svært viktig for matgiganten at dette var en prosess som ville fungere plettfritt slik at de ikke trenge å bruke arbeidskraft på å dobbeltsjekk om roboten gjør det den skal. UR10 har heldigvis gjort jobben sin hos Orkla og de har ikke hatt behov for å dobbeltsjekke arbeidet den utfører.

Cobots – robotene som kan samarbeide

Roboter som har evnen til å samarbeide er designet for å jobbe sammen med mennesker. De skal altså ikke erstatte oss alle sammen, men de klarer å jobbe sammen med oss slik at automasjon skal bli enklere for både store og små bedrifter. Disse robotene er svært enkle å samarbeide med og de er også svært lette å sette opp. Det krever ikke at noen i bedriften hverken kan programmere eller har erfaringer med roboter for at oppsettet skal fungere.

Mye av arbeidet som robotene kan hjelpe til med er det arbeid som normalt skader ryggen, som er skittent og som rett og slett kan være kjedelig. Nå kan altså arbeidstakere slippe mange former for belastning og yrkesskader og ikke minst slippe en ensformig arbeidsdag. Med andre ord så er det kanskje ikke så dumt om robotene kan hjelpe oss litte gran? Kanskje passer en UR10 perfekt hos din bedrift også.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Ranaposten Ranaposten