Endelig: Slik samler du info fra ulike banker på ett sted

bank johanna

Som første aktør i Norge gir Danske Bank deg nå muligheten til å sjekke alle dine konti fra ulike banker på ett sted. – Regner med at flere vil følge etter, sier digitaldirektør i Danske Bank.

Funksjonaliteten er på plass i den seneste versjonen av Danske Banks mobilløsning, som allerede ligger tilgjengelig i Play butikk i App Store.

– Dette er noe kundene våre har etterspurt og ønsket seg. Mange nordmenn har nå et kundeforhold til flere bankaktører og det er både tungvint og tidkrevende og logge inn flere steder for å få full oversikt. Nå kan du få alt på ett brett via vår plattform. Dette vil gjøre det lettere å benytte banktjenester fra forskjellige banker og fortsatt beholde oversikten, sier digitaldirektør Johanna Herbst i Danske Bank i Norge.

Funksjonaliteten er utviklet av Financial technology-selskapet Spiir, der Danske Bank også er medeier.

I første omgang vil man kunne se saldo og transaksjoner fra alle sine konti på tvers av ulike bankaktører. Etter hvert vil man også kunne overføre og betale fra disse kontiene.

Tror konkurrentene vil følge etter
– Vårt mål som bank er å gi kundene våre finansiell trygghet gjennom enkle dagligbanktjenester, og sånn sett passer denne nye tjeneste oss som hånd i hanske. Vi er først ut i Norge med denne funksjonaliteten men jeg kan nærmest garantere at flere vil følge etter, sier Herbst.

For å hente kontiene må Danske Bank-kunder inngå en avtale om «Kontoer fra andre banker» i mobilbanken og deretter logge på den andre banken via ny mobilbank. Deretter vil man få opp kontiene i kontilisten, der det vises transaksjoner fra de siste tre måneder.

Den nye løsningen kommer i kjølvannet av de nye betalingstjenestedirektivet, PSD2, som blant annet har som formål å legge til rette for økt konkurranse i bankmarkedet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.