– En av fem vil selge boligen selv

boligmarked

Den digitale eiendomstjenesten Propr tror 20 prosent av boligsalg vil bli solgt uten den tradisjonelle eiendomsmegleren innen fem år.

– Dette må jo være veldig gode nyheter til alle norske forbrukere som vil spare 1,6 milliarder kroner årlig på å selge gjennom alle nye digitale tjenester, sier Propr-sjef Kjetil Eriksson.

Propr.no er en digital nettjeneste som bruker avansert maskinlæring, og har utviklet et system som erstatter eiendomsmegleren. Ved hjelp av teknologien kan du selge boligen din selv på en trygg, sikker og enkel mote, uten et fordyrende mellomledd. 

Store forskyvninger
Propr.no estimerer at 15 prosent av boliger i Norge blir solgt uten eiendomsmeglere innen tre år, og 20 prosent innen fem år. Dette gir store forskyvninger i markedet.

Les også:  Sommerferie i boligmarkedet


– Her snakker vi om totalt disrupsjon i eiendomsmarkedet, slik vi har sett det i andre næringer som Airbnb i hotell-næringen og Über i transport-næringen, sier han og legger til at Propr.no er i full gang med å disrupte eiendomsmarkedet i Norge.


I fjor ble det lagt ut 100.985 boliger og rundt 90.828 ble solgt ifølge tall fra Eiendom Norge. I snitt de siste frem årene selges det rundt 86-90.000 boliger i Norge.

Les også:  Sommerferie i boligmarkedet

– Det betyr at rundt 18-20.000 av disse boligene vil bli solgt via andre kanaler enn hos dagens tradisjonelle eiendomsmeglere, sier Kjetil Eriksson.

Sparer milliarder
I snitt koster det rundt 100.000 kroner å bruke en eiendomsmegler ved salg av bolig.


– Du sparer rundt 80.000 kroner ved å gjøre store deler av jobben selv og vi tror én av fem boligselgere vil bruke nye digitale kanaler for å selge bolig ila fem år i Norge. 
De siste årene har jobben knyttet til å selge blitt betydelig digitalisert og forbrukerne er kapable til selv å gjøre mesteparten av jobben med enkle tastetrykk. 


Les også:  Sommerferie i boligmarkedet

– Vi har utviklet et digitalt system som erstatter eiendomsmeglerens kompetanse, sier Propr-sjef Kjetil Eriksson og mener alle lett kan selge sin bolig selv.

Gjennomsnitt kvadratmeterpris for leiligheter i fjor var i Oslo 70.500 kroner, Trondheim 47.500 kroner, Bergen 43.200 kroner, og i Norge 24.917 kroner, ifølge tall fra Eiendom Norge.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.