Danmark har flest Michelin-stjerner i Norden

røkt laks

Mandag kveld ble de gjeve Michelin-stjernene delt ut i Musikkhuset i Aarhus. Til sammen er det nå 64 stjernerestauranter i Norden. 27 av dem er i Danmark med totalt 33 stjerner.

Da årets Michelin-stjerner ble delt ut til de beste nordiske restaurantene, var det foran en spent forsamling av toppkokker, restaurant- og matbransjen og turistnæringen. Å motta en Michelin-stjerne er ikke bare en stor anerkjennelse for restaurantene – det betyr også mye for tursimen. 

Det store antallet stjerner som Danmark fikk, understreker og styrker Danmarks posisjon som et land som er verdt å besøke for gastronomiske opplevelser. Med 33 stjerner totalt fordelt på 27 restauranterr viser Michelin Guiden at Danmark byr på kulinariske opplevelser både i storbyene og på den danske landsbygda.

I følge en analyse fra VisitDenmark er i dag nærmest hver tredje utenlandske turist i Danmark en såkalt mat- og gastroturist. De oppgir at matopplevelser, gastronomi, og at det å spise ute har høy eller avgjørende betydning for at de ferierer i Danmark.

Janne Grønkjær Henriksen, Marketingdirektør i VisitDenmark, mener det har stor betydning at hele Danmark er representert i Michelin Nordic Guide 2019.

– Michelin-kokkene inspirerer til et høyt gastronomisk nivå som er med på å tiltrekke turister og sette lyset på lokalområdet og de andre matopplevelsene som en destinasjon har å by på. Bornholm er et godt eksempel på at matopplevelsene faktisk kan bli en del av destinationens DNA, sier Grønkjær Henriksen.

Sverige fikk 31 stjerner fordelt på 26 restauranter. Norge fikk 10 stjerner fordelt på syv restauranter.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.