Bonde fra Vesterålen valgt ut som en av Landbrukets Økoløfts nye #inspirasjonsbønder

Foto: Nøisomhed gård

I 2019 ønsker Økologisk Norge seks nye inspirasjonsbønder velkommen til Landbrukets Økoløft. Disse bøndene har mye kunnskap og smittende engasjement, og vi gleder oss til at de skal inspirere flere bønder til økologisk produksjon for å møte et økende marked for norske økologiske varer.

En av bondene som er valgt ut er René Cortis fra Nøisomhed gård i Vesterålen.

Som samfunnsgeograf fra Tyskland skiller René seg ut fra andre bønder i Vesterålen. Men det har ikke hindret han i å starte et allsidig gårdsbruk som lener seg på røttene til gården han og kona tok over for noen år siden.

På Nøisomhed Gård, har de grønnsaksproduksjon, villsau, noen få kyr, og har fokus på biologisk mangfold, gamle slåtteenger og beiting. Dette høres kanskje vanskelig ut, når vekstsesongen starter i juni og frosten normalt kommer i september, men gjennom en abonnementsordning leverer de grønnsakskasser i 10 uker på sommeren – alt går unna.

Denne måten å drive småskala grønnsaksproduksjon omtales som «markedshage» og det finnes en økende interesse for slik drift. René ønsker å bidra til at flere starter opp med lignende metoder ved å fortelle og vise frem det gården på Vesterålen har fått til.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.