Nye og tøffe Fiesta Active klar for Bodø

ford fiesta active

Ford har kommet med mange nye modeller den siste tiden, Bodøposten.no har tidligere rapportert om nye Ford Edge og den nye Ford Fiesta ST. Og nå kommer nok en nyhet fra Ford til Bodø.

I løpet av våren er nye Ford Fiesta Active klar for Bodø. For 259 700 kroner får du en meget godt utrustet crossover-modell som kombinerer tøff styling og høyere bakkeklaring med Fords velkjente kjøreegenskaper og avansert teknologi.

– I stadig større grad etterspør bilkjøpere SUVens mange gode egenskape. Med Ford Fiesta Active leverer vi en bil bygget på de klasseledende kjøreegenskapene og de avanserte teknologiene til nye Fiesta, samtidig som vi får med oss mange av SUVens fortrinn. Dette er en kombinasjon som passer perfekt for Norge og kunder med en aktiv livsstil, sier Geir Haugaard, markedsdirektør i Ford Motor Norge.

Les også:  FREYR med viktig fremskritt

Robust og velutstyrt
Nye Fiesta Active har en startpris på 259 700 kroner i kombinasjon med Fords prisvinnende 1.0-liters EcoBoost bensinmotor med 100 HK og en 6-trinns manuell girkasse. Man har også mulighet til å velge samme motor med 125 HK eller 140 HK, samt med automatgir i kombinasjon med 100 HK utgaven.

Fiesta Active er en robust småbil med en omfattende liste med standardutstyr, eksempelvis 17 tommers aluminiumsfelger, unik utvendig styling, Ford SYNC 3 med 8 tommers berøringsskjerm, B&O PLAY premium lydanlegg, navigasjon, sort taktrekk og delskinnseter.

Bakkeklaringen i nye Ford Fiesta Active er 18 millimeter høyere i forhold til en standard Fiesta. Dette gjør det enklere å komme seg frem på røffere veiunderlag og gir en høyere sitteposisjon inni bilen.

Les også:  The Hawks og Rana Makerspace med solid innsats i skandinavisk finale i FIRST LEGO League

Nye Active er også utrustet med optimaliserte støtdempere for å redusere støt og slag i forbindelse med kjøring på dårlig vei.

Tre kjøremoduser
Kjøreopplevelsen med nye Fiesta Active blir ytterligere forbedret med 3 kjøremoduser hvor du kan velge mellom Normal, Eco eller Glatt, avhengig av hvilken kjørekarakteristikk du ønsker.

  • Normal bruker standardinnstillingene til elektronisk stabilitetskontroll og antispinn for normal kjøring.
  • Eco justerer motor- og gasspådraget for å holde forbruket lavest mulig.
  • Glatt er tilgjengelig med manuell girkasse, og justerer elektronisk stabilitetskontroll og antispinn for å øke grepet på snø og is.
    Tåler tøff bruk

Nye Fiesta Active har et interiør og eksteriør som er bygd for å tåle tøffere bruk. Både setematerialer og tepper er testet i Fords materiallaboratorium i Dunton i England. Testprogrammet består av hele 60 000 testrunder for å sjekke at materialene tåler tøff behandling. Også fargeektheten i materialene blir omfattende testet. Selv skinnrattet blir testet, blant annet for å være sikre på at de tåler solkrem.

Les også:  The Hawks og Rana Makerspace med solid innsats i skandinavisk finale i FIRST LEGO League

Fikk toppscore i kollisjonstest
Nye Ford Fiesta, som i en årrekke har vært Europas mest solgte småbil, ble også tildelt 5 stjerner og toppscore i det uavhengige kollisjonstestprogrammet til Euro NCAP.

Modellen er tilgjengelig med avanserte førerassistanseteknologier som ved bruk av to kameraer, tre radarer og 12 ultrasoniske sensorer kan overvåke 360 grader rundt bilen og opp til 130 meter fremover.

Teknologiene inkluderer parkeringsassistent for både lukeparkering og parallell-parkering som i et parkeringshus, samt utkjøringsassistanse, adaptiv cruisekontroll, automatisk nær/fjernlys, blindsonevarsler, varsel om kryssende trafikk, avstandsvarsling, fotgjengeroppdagelse, føreroppmerksomhets­overvåkning og trafikkskiltgjenkjenning.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.