– Barnevernet i Tromsø vil sensurere Facebook

ida isaksen

Ida Åsesdatter Isaksen i Tromsø har kranglet med barnevernet i Tromsø i lengre tid. Stridens kjerne er at Ida har en datter som er tatt av barnevernet og at hun har opprettet en støttegruppe på Facebook.

Morens publisering av informasjon om saken har tydeligvis falt barnevernet tungt for brystet, for de ønsker at både støttegruppen fjernes helt og at all informasjon om barnevernets aktiviteter i saken sensureres fra Facebook.

– Men det er jo barnevernet selv som gjorde saken og barnets navn kjent da de hentet barnet på skolen, alle vi kjenner snakker jo om det, sier Ida.

De to største landsdelsavisene Nordlys og iTromsø slår saken stort opp der kommunen sier de ser meget alvorlig på det de oppfatter som sjikane eller trusler fremsatt mot kommunens ansatte. Men Ida Åsesdatter Isaksen har muligens ikke så mange alternativer når det gjelder å belyse det hun mener er kritikkverdige forhold i Tromsø kommune.

– Kommunikasjonssjef i Tromsø kommune, Pål Jakobsen har tidligere jobbet i Nordlys, iTromsø og NRK. Min versjon kommer ikke frem i media, sier Ida.

Den fortvilte moren publiserte derfor informasjon om saken og saksbehandlere på Facebook.

– Jeg var i møte med barneverntjenesten angående Facebook. Her ble det rettet direkte oppfordring på hva de ønsket øyeblikkelig slettet for å unngå negative straffereaksjoner. Jeg føler barnevernet i Tromsø vil sensurere Facebook, sier Ida.

Moren slettet alt barnevernet ba henne om, men beholdt støttegruppen på Facebook for barnet sitt. Begge parter har nå anmeldt hverandre til politiet.

Barneverntjenesten i Tromsø kommune var ikke tilgjenglig for kommentar.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.