Omstillingsmidler til Nesna kommune

nfk

– Det jobbes godt med omstillingsarbeidet i Nesna kommune, der målet fortsatt er å skape 250 nye arbeidsplasser. Fylkesrådet bevilger nå seks millioner kroner til dette arbeidet for kommende år, sier fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland.

Nordland fylkeskommune har godkjent handlingsplan for 2023 til omstillingsarbeid i Nesna kommune.

-Det er gledelig å se at Nesna kommune tar tak i sin egen rolle som nærings- og samfunnsutvikler, med fokus på økt robusthet og utviklingsevne i nærings- og samfunnsliv. Samarbeidet mellom kommunen, fylkeskommunen og Innovasjon Norge, fungerer godt, sier fylkesråden.

Bakgrunnen for at staten gikk inn med omstillingsmidler i Nesna var Nord universitets vedtak om å legge ned Campus Nesna.

– Vedtaket var dramatisk for studenter, ansatte og innbyggere i Nesna. Det har vært lærerutdanning i Nesna gjennom 100 år, med om lag 115 statlige arbeidsplasser, og betydelig midler ble tilført stedet og regionen. Det var derfor veldig positivt at re-etablering av campus Nesna ble tatt inn i statsbudsjettet som satsing i 2022. Reetableringen betyr samtidig at Nesna nå går inn i en avslutningsfase av den statlige omstillingsperioden, sier Haukland.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.