Kuldesjokk i Pyeongchang for norske OL-stjerner

pyeongchang

Flere av de norske idrettsutøverne har fått et kaldt førsteinntrykk av Vinter-OL i Pyeongchang i Sør-Korea. Den ekstreme kulden har skapt problemer med luftveiene for enkelte.

Noen norske utøvere har astma og de er ekstra hardt rammet, og en svensk utøver har til og med hostet blod. Det er usikkert hvordan kulden kan gi utslag på resultatene når konkurransene er igang.

– Vi har en del som har påvist astma, og for alle dem er det ugunstig, men det var også folk som ikke har astma som kjenner at det her river i lungene, sier landslagssjef Vidar Løfshus til Nettavisen.

Det er skal nylig ha blitt målt 15-17 minusgrader i OL-byen Pyeongchang (bildet over, foto: Korea.net), det er ikke langt unna 20 minus som er grensen for å gå langrenn i OL.

– Det merkes at det er minus 15 grader. Jeg hoster blod ved noen tilfeller, sier den svenske langrennsløperen Anna Dyvik til Aftonbladet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.