5 personer omkom i trafikken i mars

vinter trafikk

Så langt i år har 14 personer mistet livet i trafikken. Det er 10 personer færre enn i samme periode i fjor da 24 personer omkom. Troms og Finnmark er hardest rammet av dødsulykker i 2021.

– 14 omkomne er nok et historisk lavt antall omkomne i nyere tid. Nedgangen i år er først og fremst at det er langt færre menn som har mistet livet i trafikken enn tidligere. Jeg tror dette er første gang vi ser at det er like mange kvinner som menn som har mistet livet i trafikken etter årets tre første måneder, sier Christoffer Solstad Steen, senior kommunikasjonsrådgiver i Trygg Trafikk.

Syv kvinner og syv menn har mistet livet i år. Vanligvis utgjør menn mellom 70 og 80 prosent av de omkomne på veiene i løpet av et år. Tre av de fem som har mistet livet i mars, er kvinner. 

– Det er 12 færre menn som har mistet livet så langt i år enn i fjor, og det er positivt med en slik betydelig nedgang. Jeg har ingen god forklaring på denne endringen. Selv om det sannsynligvis baserer seg på tilfeldigheter, må vi håpe at denne utviklingen vil fortsette ut året, sier Steen.

I 2019 mistet for første gang ingen barn livet i trafikken. Dessverre omkom det to barn i trafikken i 2020 og i mars i år omkom det ei jente i trafikken. 

– Et dødsfall i trafikken er like tragisk og unødvendig uavhengig av hvem som rammes. Likevel er det noe ekstra tungt og meningsløst når et barn mister livet i trafikken. Dessverre har dette rammet en familie i Troms og Finnmark. Jeg tror alle som er opptatt av trafikksikkerhet og alle foreldre føler med disse akkurat nå. Et av våre kjerneområder er trygghet for barn i trafikken og det er kanskje noe av det mest betydningsfulle vi jobber med i Trygg Trafikk, sier Steen. 

Vårt nordligste fylke har det laveste innbyggertallet, men har likevel flest drepte i trafikken så langt i år.  

– Troms og Finnmark har hatt to alvorlige møteulykker hvor begge har kostet to personer livet i hver av ulykkene. Uten at vi vet mye om årsaken til disse konkrete ulykkene, kjennetegnes mange møteulykker av høy energi som ofte får enorme konsekvenser for de involverte, avslutter Steen. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.