​Idrettstilbud skal hindre korona-frafall

telenor

Nærmere 90.000 gutter og jenter i alderen 8-12 år får idrettstilbud gjennom Telenors samarbeid med Skiforbundet og Fotballforbundet i sommer- og vinterhalvåret. Dette er et viktig tiltak for å utvikle idrettsferdigheter, og det foregår i trygge omgivelser i koronaepidemien.

Idretts-Norge har vært bekymret for et stort frafall i barneidretten i løpet av koronaperioden. I år har drøyt 7500 gutter og jenter i 110 klubber landet rundt deltatt i Telenor Xtra, fotballfritidsordningen som i tillegg til fotball gir barna leksehjelp og et sunt måltid.

– Spillerutvikling i barnefotballen er et av Norges Fotballforbunds viktigste satsingsområder. Strenge restriksjoner på hvordan barn- og unge har fått lov til å utøve sin favoritt aktivitet har gjort dette arbeidet krevende, forteller Bo Folke Gustavsson, leder for Telenor Xtra.

Telenor Xtra har i denne perioden spilt en helt sentral rolle for mange klubber. At klubbene kunne starte opp igjen med daglig aktivitet for barn i alderen 8-12 år var svært viktig. Dette har medvirket til at frafallet i barnefotballen ser ut til å bli begrenset. Klubber i hele landet har hatt en fotballfritidsordning for de om lag 7500 deltakerne. Her har det vært klare regler og retningslinjer, utøvet av trenere og ledere med riktig kompetanse. Dette var avgjørende for at mange klubber kunne starte opp igjen ganske kjapt etter nedstengningen i mars.

Tryggheten klubbene har fått gjennom NFFs koronavettregler, og gjennom det nettverket de er en del av gjennom Telenor Xtra samarbeidet, er derfor utrolig viktig for utviklingen av barnefotballen i Norge også i framtiden.

Nå nærmer skisesongen seg, og Skiforbundet inviterer sammen med Telenor klubber og lag til å arrangere Telenor-karusellen i sine lokalmiljøer. En av de som hyller denne aktiviteten er toppalpinisten Ragnhild Mowinckel.

– For å lykkes som alpinist er man avhengig av å bli utviklet og ha støtte fra klubb og krets. Jeg hadde ikke kommet dit jeg er i dag uten støtten og miljøet jeg hadde da jeg var ung. Derfor er jobben Skiforbundet og Telenor gjør gjennom karusellen viktig for å utvikle fremtidige alpintalenter og for bredden i skisporten. Jo flere som er med på ski, jo større sjanse er det for at det utvikles nye norske verdensmestere, sier Mowinckel.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.