Klart for håndball-VM for herrer på Viaplay og TV3: – Norge med i gullkampen

håndball em

To ganger på rad har Norge tapt VM-finalen i håndball. Går det veien på forsøk nummer tre for Christian Berges mannskap? Hele mesterskapet fra Egypt, som starter onsdag 13. januar, ser du på Viaplay og TV3.

Norges håndballherrer har i flere år vært i verdenstoppen og gjort enorm suksess, blant annet med to VM-sølv i tillegg til én EM-bronse på de fire siste mesterskapene. 13. januar kastes VM i Egypt i gang, og Norge møter Frankrike, Østerrike og USA i det innledende gruppespillet.

Viaplays håndballekspert, Ole Erevik, har tro på at Norge vil være med i medaljekampen.

– Jeg gleder meg til et nytt mesterskap hvor det må forventes at Norge igjen kommer til å kjempe om medaljer. Som med jentene tror jeg de uvanlige omstendighetene kommer Norge til gode. Vi er ett av lagene som bør ha best forutsetninger til å takle dette. I tillegg, med skader og fravær hos mange av konkurrentene, bør troppen til Berge i år igjen være blant de aller beste – både på papiret og på banen, sier Erevik.

Les også:  Bodø/Glimt henter inn 16-årig keeper fra Rana FK

Norges første kamp i mesterskapet spilles torsdag 14. januar mot Frankrike, noe som kan bli en nøkkelkamp allerede i første forsøk. Erevik mener Norges motstander også er blant kandidatene til å ta gullet.

– Jeg tror gullet deles ut til enten Norge, Spania, Frankrike eller Danmark. Jeg gleder meg også til å følge Egypt, både fordi de er på hjemmebane og fordi de har en spennende tropp. Jeg tror de kan overraske.

I tillegg venter kamper mot USA 16. januar og Østerrike 18. januar.

Les også:  Bodø/Glimt henter inn 16-årig keeper fra Rana FK

Det er Ørjan Bjørnstad som leder studiosendingene fra Oslo, og han vil ha den danske håndballeksperten Joachim Boldsen ved sin side, i tillegg til andre kjente og kjære håndballgjester, blant annet den nybakte tobarnsmoren Karoline Dyhre Breivang.

Erevik vil være på plass i Egypt hvor han rapporterer fra mesterskapet og kommer så tett på som det er mulig å komme. Norges kamper kommenteres av Daniel Høglund og Kristian Kjelling, mens utvalgte andre kamper vil bli kommentert av Peder Seierstad.

– Vi fortsetter i samme spor som da vi dekket EM og håndballjentene. Det betyr minimal tilstedeværelse onsite, og korona-vennlig studio hjemme i Oslo. Det resulterer i litt mindre egyptiske pyramider, kameler og lokal koloritt i reportasjene som vi liker å fargelegge mesterskapene med, men det gir også mulighet til å invitere litt flere aktuelle gjester inn til oss fortløpende. Det viktigste, kampene og det sportslige – skal vi uansett få formidlet på beste vis, sier sportssjef i NENT Norge, Kristian Oma.

Les også:  Bodø/Glimt henter inn 16-årig keeper fra Rana FK

– Vår spydspiss i Egypt blir Ole Erevik, som sammen med en fotograf skal rapportere hjem og intervjue spillere og trenere fortløpende. Alle kjenner Ole, og Ole kjenner alle – så ambisjonen er at han kommer seg så tett på at vi kan rapportere om alt det siste og viktigste fra den norske leiren.

Sendeskjema Norges kamper i innledende gruppespill:

14/1 kl. 20.30: Norge-Frankrike, Viaplay og TV3
16/1 kl. 20.30: USA-Norge, Viaplay og TV3
18/1 kl. 20.30: Norge-Østerrike, Viaplay og TV3

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.