Klart for håndball-VM for herrer på Viaplay og TV3: – Norge med i gullkampen

håndball em

To ganger på rad har Norge tapt VM-finalen i håndball. Går det veien på forsøk nummer tre for Christian Berges mannskap? Hele mesterskapet fra Egypt, som starter onsdag 13. januar, ser du på Viaplay og TV3.

Norges håndballherrer har i flere år vært i verdenstoppen og gjort enorm suksess, blant annet med to VM-sølv i tillegg til én EM-bronse på de fire siste mesterskapene. 13. januar kastes VM i Egypt i gang, og Norge møter Frankrike, Østerrike og USA i det innledende gruppespillet.

Viaplays håndballekspert, Ole Erevik, har tro på at Norge vil være med i medaljekampen.

– Jeg gleder meg til et nytt mesterskap hvor det må forventes at Norge igjen kommer til å kjempe om medaljer. Som med jentene tror jeg de uvanlige omstendighetene kommer Norge til gode. Vi er ett av lagene som bør ha best forutsetninger til å takle dette. I tillegg, med skader og fravær hos mange av konkurrentene, bør troppen til Berge i år igjen være blant de aller beste – både på papiret og på banen, sier Erevik.

Norges første kamp i mesterskapet spilles torsdag 14. januar mot Frankrike, noe som kan bli en nøkkelkamp allerede i første forsøk. Erevik mener Norges motstander også er blant kandidatene til å ta gullet.

– Jeg tror gullet deles ut til enten Norge, Spania, Frankrike eller Danmark. Jeg gleder meg også til å følge Egypt, både fordi de er på hjemmebane og fordi de har en spennende tropp. Jeg tror de kan overraske.

I tillegg venter kamper mot USA 16. januar og Østerrike 18. januar.

Det er Ørjan Bjørnstad som leder studiosendingene fra Oslo, og han vil ha den danske håndballeksperten Joachim Boldsen ved sin side, i tillegg til andre kjente og kjære håndballgjester, blant annet den nybakte tobarnsmoren Karoline Dyhre Breivang.

Erevik vil være på plass i Egypt hvor han rapporterer fra mesterskapet og kommer så tett på som det er mulig å komme. Norges kamper kommenteres av Daniel Høglund og Kristian Kjelling, mens utvalgte andre kamper vil bli kommentert av Peder Seierstad.

– Vi fortsetter i samme spor som da vi dekket EM og håndballjentene. Det betyr minimal tilstedeværelse onsite, og korona-vennlig studio hjemme i Oslo. Det resulterer i litt mindre egyptiske pyramider, kameler og lokal koloritt i reportasjene som vi liker å fargelegge mesterskapene med, men det gir også mulighet til å invitere litt flere aktuelle gjester inn til oss fortløpende. Det viktigste, kampene og det sportslige – skal vi uansett få formidlet på beste vis, sier sportssjef i NENT Norge, Kristian Oma.

– Vår spydspiss i Egypt blir Ole Erevik, som sammen med en fotograf skal rapportere hjem og intervjue spillere og trenere fortløpende. Alle kjenner Ole, og Ole kjenner alle – så ambisjonen er at han kommer seg så tett på at vi kan rapportere om alt det siste og viktigste fra den norske leiren.

Sendeskjema Norges kamper i innledende gruppespill:

14/1 kl. 20.30: Norge-Frankrike, Viaplay og TV3
16/1 kl. 20.30: USA-Norge, Viaplay og TV3
18/1 kl. 20.30: Norge-Østerrike, Viaplay og TV3

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.