Ving øker omfattende klimakompensasjon

ving

I april i år var Ving og deres søsterselskaper i Norden først ute blant de store reisearrangørene med å klimakompensere for alle gjesters flyreiser – uansett flyselskap. Det utgjør 1,5 millioner reiser i året.

I dag tar de neste steg i bærekraftarbeidet når egne konsepthotell og samtlige busstransfers inkluderes i klimakompensasjonen.

– Ved å utvide vår allerede omfattende klimakompensasjon til nå også å inkludere våre egne hotell, der en halv million kunder bor årlig, samt alle busstransfers til destinasjonene, kan vi tilby et av de mest omfattende programmene i bransjen. Dette er en viktig milepæl i vårt arbeid for å fortsette å redusere utslippene våre og for å bli et klimanøytral som selskap, sier Fredrik Henriksson, kommunikasjonssjef og bærekraftansvarlig Ving / Thomas Cook Nord-Europa.

Fra 16. september vil klimautslipp for energi, vann og avfallsforbruk kompenseres for gjester som bor på Vings egne og mest populære hotell; Sunwing Family Resorts og O.B.C av Sunwing samt voksenkonseptet Sunprime Hotels. Kompensasjonen gjelder utslipp av karbondioksid og også utslipp av andre klimagasser, inkludert nitrogen og svoveloksider (Green House Gas – GHC).

I tillegg kompenseres også klimautslipp fra alle busstransfers til og fra hotellene på Vings destinasjoner. Bussutslippene er basert på GHG-protokollen, som er en internasjonalt anerkjent beregningsmetode med standarder for både offentlig og privat sektor.

Siden april 2019 har alle kunders flyreiser blitt kompensert i henhold til kravene i den globale standarden «The Carbon Neutral Protocol», som ikke bare fokuserer på karbondioksidutslipp, men også andre klimagassutslipp. Klimakompensasjon gjelder alle gjesters flyreiser, uavhengig av flyselskap.

– Den klassiske charterreisen har en rekke fordeler fra et bærekraftperspektiv, som for eksempel bussene våre, bærekraft-sertifiserte hotell med høyt belegg og nesten fullbookede flyreiser, noe som resulterer i betydelig lavere utslipp per passasjer sammenlignet med gjennomsnittet for vanlige flyselskaper. Flyselskapet Thomas Cook Airlines Scandinavia har blant de laveste utslippene i Europa per passasjer, fortsetter Fredrik Henriksson.

Positiv innvirkning for mange mennesker
Ving samarbeider med Natural Capital Partners, en global leder innen utslippsreduksjoner. Gjennom samarbeidet kan selskapet investere i globale prosjekter som reduserer den totale mengden klimagassutslipp og som også bidrar til en positiv innvirkning på mennesker og lokalsamfunn.

I tillegg til reduserte utslipp, fokuserer prosjektene blant annet på vanninfrastrukturprosjekter i Øst-Afrika og Gambia, vannkraftverk på Sri Lanka, vindkraft i Tyrkia og India samt et treplantingsprosjekt i Spania. Prosjektene skaper tilgang til rent vann, arbeidsplasser, infrastruktur og helsefremmende arbeid. Prosjektene er sertifiserte og oppfyller kriteriene til FNs rene utviklingsmekanisme (CDM) eller Gold Standard, en kvalitetsstandard utviklet av WWF og støttet av mer enn 80 miljøorganisasjoner.

Totalt vil de utvalgte prosjektene ha en positiv innvirkning for mer enn 125 000 mennesker.

– Vi jobber kontinuerlig med å redusere utslippene våre ved å effektivisere driften og investere i ny teknologi. Vi ser også frem til et stort potensial i mer bærekraftig drivstoff i luftfarten, men så lenge vi har utslipp som ikke kan forhindres, betyr klimakompensasjonsprogrammet at vi investerer i prosjekter som reduserer den samme mengden klimagassutslipp, avslutter Fredrik Henriksson.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.