Vil ha trygghet og opplevelser fremfor sol og varme: Island og Danmark er sommerens favorittreisemål

icelandair

Reiselysten har kanskje aldri vært større blant koronaslitne nordmenn, men i motsetning til tidligere år er ikke sol- og varmegaranti det viktigste. For årets sommerferie søker vi trygghet, og gode opplevelser.

En undersøkelse gjennomført av Pollstat på vegne av Icelandair, viser at nordmenns tradisjonelle solhunger i år viker for et reisemål som byr på trygghet og opplevelser. Flertallet av oss planlegger å tilbringe ferien i Norge, mens Island og Danmark peker seg ut som favoritter blant de som ønsker å reise. Undersøkelsen viser at henholdsvis 90 og 70 prosent av de spurte prioriterer koronasituasjonen hos reisemålet og muligheten for opplevelser i sitt valg av reisemål.

Ifølge undersøkelsen er hovedgrunnene til at nordmenn stort sett ikke planlegger utenlandstur i sommer at de fleste vil vente til samfunnet er helt fritt for korona før de reiser igjen. Mange velger også å vente fordi koronarestriksjoner fører til mange begrensninger på reisemålet. 

Destinasjonene som anses som minst trygge å reise til er Dubai og Storbritannia, mens Danmark og Island er de stedene som vi anser det som tryggest å besøke. 28 prosent av deltakerne i undersøkelsen anser det som trygt å reise til Danmark, men nordmenn som vil reise til landet er foreløpig ikke unntatt fra karantenebestemmelsene, da Danmark fortsatt anses som et «rødt» område. 

Hele åtte av ti av deltakerne i undersøkelsen sier de har vurdert eller har lyst til å reise til Island. Landet åpnet nylig opp alle varme kilder og svømmebasseng igjen, og utelivet får holde oppe til kl. 23.00. 

– Vi synes det er hyggelig at nordmenn anser Island som et trygt reisemål og vi ønsker norske turister hjertelig velkommen. Vi har passasjerenes trygghet i fokus og gjør det vi kan for at reisen skal være så behagelig og koronasikker som mulig, sier Birna Ósk Einarsdóttir, salgsdirektør i Icelandair. 

Flyselskapet flyr tur-retur Norge-Reykjavik regelmessig i hele juli, og norske turister trenger ikke gå i karantene på Island – så fremt de er vaksinerte og kan fremlegge bevis på det. Island regnes nå også som «grønt» og det er det eneste landet, sammen med Malta, som myndighetene ikke fraråder å reise til. 

– Vi ser at norske turister ønsker å oppleve de «tradisjonelle» Islandske opplevelsene, som å bade i varme kilder eller se geysirene. Island har mye spennende å by på, og i år har vi også en aktiv vulkan som tiltrekker seg en del turister, sier Ósk Einarsdóttir.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.