icelandair

Vil ha trygghet og opplevelser fremfor sol og varme: Island og Danmark er sommerens favorittreisemål

Reiselysten har kanskje aldri vært større blant koronaslitne nordmenn, men i motsetning til tidligere år er ikke sol- og varmegaranti det viktigste. For årets sommerferie søker vi trygghet, og gode opplevelser. En... Les mer »
Foto: Stortinget

Stortingspresidenten åpnet nordområde-konferansen i Bodø

Parlamentarikere fra Norge, EU, Island og Russland er samlet i Bodø 19. – 20. november til Den nordlige dimensjonens parlamentarikerforum. Samarbeid innen transport, miljø, helse og kultur står på dagsorden. Tone Wilhelmsen... Les mer »
stormen bibliotek

Stortinget er vertskap for stor nordområde-konferanse i Bodø

Parlamentarikere fra Norge, EU, Island og Russland samles i Bodø 19. – 20. november til Den nordlige dimensjonens parlamentarikerforum. Samarbeid innen transport, miljø, helse og kultur står på dagsorden. – EU, Island... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Ny fiskeavtale for Norge, Russland, EU, Færøyene og Island

Norge, Russland, EU, Færøyene og Island er enige om totalkvotene for sild og kolmule i 2020, men er fortsatt uenige om fordelingen landene imellom. Totalkvoten for silda neste år blir på 525.594... Les mer »
fiskebat.no

Island opphever utestengelse av norske fartøy

Det islandske Industri- og innovasjonsdepartementet har opphevet vedtakene om å suspendere fem norske ringnotfartøy fra fiske i islands økonomiske sone etter klage fra Fiskebåt. Det islandske fiskeridirektoratet (Fiskistofa) besluttet tidligere i år... Les mer »
eksportkreditt

Eksportkreditt Norge finansierer seks hekktrålere

Eksportkreditt Norge utbetaler nå et lån til det islandske fiskebåtrederiet Bergur-Huginn i forbindelse med leveranse av hekktråleren «Vestmannaey» fra Vards verft på Aukra. Ytterligere fem lån, til fem identiske fartøy, skal utbetales... Les mer »
roscongress

Islands president til International Arctic Forum 2019

Den russiske presidentens rådgiver, Anton Kobyakov, og Islands ambassadør, Sigríður Berglind Ásgeirsdóttir, møttes nylig i Moskva for å diskutere Islands deltakelse under International Arctic Forum 2019 i St. Petersburg og samarbeid mellom... Les mer »
ball

Vil ha fotball-VM for kvinner i nord

De seks nordiske fotballforbundene går sammen om et pilotprosjekt vedrørende søknad om fotball-VM for kvinner i 2027. I over et år har de nordiske fotballforbundene (Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og Færøyene)... Les mer »
abb

Islands første elferge får kraftsystem fra ABB

ABB i Norge leverer integrert kraft- og batterilagringsløsning til Islands kyst- og vegvesen. Den nye elfergen vil ta 3600 turer årlig på den værharde strekningen mellom Landeyjahöfn på fastlandet og Vestmannøyene. Turen... Les mer »
ku

Grovfôr fra Island til Norge

Felleskjøpet Agri har i samarbeid med TINE og Nortura, inngått avtale om import av et parti ensilert grovfôr fra Island for salg i Norge. Det er gode forutsetninger for en god andreslått... Les mer »