VIDEO: Slik redder du deg opp etter å ha gått igjennom isen

rs isen

Våren lar vente på seg, og det meldes om fortsatt kulde over store deler av landet. De lave temperaturene gjør at mange bruker isen som rekreasjon, fiskeplass og snarvei.

Redningsselskapet har fokus på sikker ferd på is, og oppfordrer alle til å ta forholdsregler om man skal ferdes på isen. I løpet av fjoråret druknet tre personer etter å ha gått gjennom isen.

– Det er spesielt viktig å snakke med barn om sikkerhet knyttet til is og lek i nærheten av islagte flater. En flytevest og gode varme klær vil helt klart være med å trygge barnet, men barn skal ikke leke alene i nærheten av vann uten oppsyn fra en voksen, sier kommunikasjonssjef Frode Pedersen i Redningsselskapet.

Dessuten er det mange råd du bør følge får å unngå å havne gjennom isen og i kaldt vann, her er de to viktigste:

  • Ikke begi deg ut på is som er under 10 cm tykk. Sjøis er som regel svakere enn ferskvannsis. Er det kommet snø på isen blir det enda viktigere å ta forholdsregler.
  • Vær obs på vann der det vanligvis er bevegelse. Her kan isen kan ha helt forskjellig tykkelse med en meters mellomrom.

Se videoen om hvordan du kommer deg opp av isen her:

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.