VIDEO: Okay Kaya ute med låta «Spinal Tap»

playground

Okay Kay har annonsert sitt nyeste album «SAP» som kommer ut 4. november via Jagjaguwar/Playground. For å feire albumet og turnékunngjøringen har hun gitt ut en ny singel og musikkvideo til  «Spinal Tap».

«SAP» er et konseptalbum om bevissthet der Okay Kaya fokuserer på det som skjer i og med sinnet hennes og på hennes tendens til å føle seg mindre som et menneske og mer som det klissete sekretet fra et tre. Dette er mest tydelig i «Spinal Tap»-videoen, laget i samarbeid med Austin Lee. En møysommelig prosess som tok måneder å fullføre og involverte gjengivelse av virtuell virkelighet inspirert av Kayas tegninger.

Videoen manifesterer en verden av klebrig-membranede skapninger som minner om karakterene i gamle Gumby-tegneserier, men våte og glinsende.

Etter å ha gitt ut sitt Spellemann-vinnende albumet «Watch This Liquid Pour Itself» i januar 2020, forlot Kaya hjemmet sitt i New York og flyttet til Europa for å lage og vise henne ulike tverrfaglige utstillinger. Hun laget blant annet en installasjon som forsterket musikk laget under vann og en interaktiv skulptur basert på jungiansk sandleksterapi for barn. Mellom kunstutstillingene og museumsforestillingene sine, spilte Kaya inn gjennom lockdowns alene i de utlånte studioene til sjenerøse venner.

Akkurat som innspillingsprosessen begynte med isolasjon og endte med venner, starter «SAP» med det indre og fører utsiden til romantikk, til elskere som fungerer som funhouse-speil, og reflekterer Kaya tilbake til seg selv fra forskjellige vinkler.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.