Vigelandsparken og Vigeland-museet: 10 tips som sikrer kunstopplevelsen i sommer

kulturbyen oslo

I forbindelse med Vigelandjubileet deler de ansatte ved Vigeland-museet sine aller beste tips for hvordan sommergjestene kan få mest mulig ut av besøket i Vigelandsparken og Vigeland-museet.

5 tips for Vigeland-museet, Nobels gate 32 

 • Besøk jubileumsutstillingen PARALLELLER. Gustav Vigeland og hans samtidige i sommer. Kunstnerskapet til Gustav Vigeland settes i sammenheng med andre berømte billedhuggere i verden, slik som Rodin og Bourdelle. Utstillingen har store innlån fra blant annet Museè Rodin, Museè d’Orsay og Museè de Louvre. (Tips fra Guri Skuggen, kurator, Vigeland-museet).
 • Opplev gipsoriginalene på nært hold i Vigeland-museet. I Fontene-salen kommer man for eksempel helt nært enkeltskulpturer. (Tips fra Jarle Strømodden, museumsleder, Vigeland-museet).
 • Med sin sakrale stemning er Vigeland-museet et perfekt sted for kontemplasjon. Særlig Monolittsalen passer fint til å meditere litt i. Sett deg på en av de store blå benkene i 5-10 minutter og nyt rommet, lyset, kunsten og roen. (Tips fra Elin-Therese Aarseth, kurator formidling, Vigeland-museet).
 • Museumsbesøk med barn? Let etter dyr og fabeldyr i museet. Hvor mange kan du finne? 
  (Tips fra Unni Irmelin Kvam, kommunikasjonsansvarlig, Vigelandjubileet).
 • Se på fargene i Vigeland-museet. Den neo-klassiske arkitekturen i nordfløyen i kombinasjon med en senere og mer funksjonalistisk stil i sørfløyen, er verd turen alene. (Tips fra Ingebjørg Mogstad, skulpturkonservator NKF-N, Vigeland-museet).

5 tips for Vigelandsparken

 • Lukt på blomstene! Oppe ved de runde fontenene ved Bastionen er det alltid så flotte blomsterbed. 
  (Tips fra Jon Trygve Trøim Brandsnes, Drifts- og sikkerhetsansvarlig, Vigeland-museet).
 • Oppsøk kunsten i Vigelandsparken mens du spiser en soft-is. 
  (Tips fra Jarle Strømodden, museumsleder, Vigeland-museet).
 • Fri til din kjære i den mest romantiske delen av Frognerparken, der rosene står tett i tett i, i den delen som kalles Rosariet. Pakk en liten piknikkurv og gå ned på kne! 
  (Tips fra Ingebjørg Mogstad, skulpturkonservator NKF-N Vigeland-museet).
 • Herm en skulptur! Både barn og voksne poserer som skulpturene på broen. Den løpende mannen, kvinnen med det flagrende håret eller de to løpende guttene er populære skulpturer å herme. Post på instagram og bruk emneknaggen #InspiredByVigeland. 
  (Tips fra Unni Irmelin Kvam, kommunikasjonsansvarlig for Vigelandjubileet).
 • Hvis du virkelig vil bli kjent med Vigelandsparken, anbefales et museumsbesøk. Jubileumsutstillingen viser utviklingen i Gustav Vigelands kunst og hvordan hans stil og form utviklet seg til den monumentale stilen vi kjenner fra parken. (Tips fra Guri Skuggen, kurator, Vigelandsparken)
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.