Viaplay bekrefter ny sesong av «Wisting»

viaplay

Til neste år blir det mer «Wisting». Sven Nordin, Mads Ousdal og Thea Green Lundberg er alle med i sesong to av «Wisting», som er basert på de bestselgende bøkene «Illvilje» og «Nattmannen» av krimforfatter Jørn Lier Horst.

Nordic Entertainment Group (NENT Group) kan bekrefte at en ny sesong av den populære krimserien «Wisting» kommer eksklusivt på strømmetjenesten Viaplay til våren 2021.

Sven Nordin høstet mange lovord for sin tolkning av den erfarne politimannen William Wisting, og vil sammen med sentrale skuespillere som Thea Green Lundberg og Mads Ousdal returnere til en ny sesong med dramatikk i Larvik.

– Jeg er takknemlig og ydmyk over tilbakemeldingene vi fikk i første runde, og det er så morsomt at vi endelig kan lage mer «Wisting». Alle har lengtet etter å komme i gang igjen, forteller Sven Nordin.

Trygve Allister Diesen fortsetter som regissør og hovedforfatter for alle sesongens åtte episoder. Han har med seg Vegard Steiro Amundsen og Jadranko Mehic som manusforfattere.

Dramatisk start på sesong to
Første halvdel av sesongen, som er basert på boken «Illvilje» (2019), starter dramatisk etter at en dømt seriemorder rømmer fra Wistings varetekt. Wisting må dermed ta opp jakten før han rekker å drepe igjen. Samme sak faller i datteren Lines søkelys etter hun blir vitne til flukten.

Sesongens siste fire episoder, basert på Horsts bok «Nattmannen» (2009), innleder dramatikken med en kvinnes hode på et spyd midt i Larvik sentrum. Identiteten til kvinnen er ukjent, og William Wisting må bryne seg på den mest groteske saken i hans karriere.

Internasjonal suksess
Jørn Lier Horsts bøker om William Wisting har solgt over én million eksemplarer i Norge og blitt utgitt i mer enn 25 land. Viaplay-serien slo nordiske rekorder da første sesong kom på strømmetjenesten i våren 2019, og har i senere tid blitt solgt til en rekke land, deriblant USA, Australia, Spania, Nederland og Canada. Det britiske kringkastingsselskapet BBC viste Viaplay-serien i Storbritannia.

Første episode av serien ble i januar i år nominert til «krimsjangerens Oscar» for årets beste TV-manus til Edgar-prisen.

Innholdssjef i Nordic Entertainment Group (NENT Group), Filippa Wallestam, er glad for å endelig kunne bekrefte at det blir mer «Wisting» til folket.

– Det har vært en enorm etterspørsel blant seerne våre både i Norge og resten av Norden, og det er veldig gøy at vi nå har startet innspillingen for en ny sesong med Norges mest etterspurte politimann, forteller Wallestam.

Sesong to av «Wisting» består av åtte episoder og kommer eksklusivt på NENT Groups strømmetjeneste Viaplay i Norden med en forventet premiere til våren 2021.

Serien produseres av produksjonsselskapet Cinenord og produsent Silje Hopland Eik i samarbeid med tyske ARD Degeto. Trygve Allister Diesen har på nytt fått tillit som manusforfatter og regissør.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.