Utsetter stengningsperiode for kongekrabbe

Nærings- og fiskeridepartementet

I reguleringene av kongekrabbe ble det vedtatt å stenge fisket i det kvoteregulerte området i april måned. Stengningen er nå utsatt til april neste år slik at næringsaktørene skal få bedre tid til å innrette seg.

– Turistfiskenæringen er en viktig distriktsnæring som bidrar til aktivitet og arbeidsplasser.  Vi utsetter stengningen i det kommersielle kongekrabbefisket til april neste år slik at alle aktører får mer tid til å planlegge sine aktiviteter, sier fiskeri- og sjømatminister Geir-Inge Sivertsen.

Les også:  Nå støtter 60 land det norske initiativet mot fiskerikriminalitet

Forslag om en stengningsperiode for kongekrabbe ble sendt på skriftlig høring høsten 2019. En samlet fiskerinæring og Sametinget var positiv til en stengningsperiode i april måned. Kongekrabben skifter skall fra tidlig februar til ut juni. Dette betyr at det er store mengder krabber som har ny-skiftet og bløtt skall hele vinteren og våren.

– Jeg må understreke at vi opprettholder å stenge kongekrabbefisket fra april 2021 for å sikre en bærekraftig bestand og begrense antallet skadde og døde krabber i den sårbare perioden de skifter skall, sier fiskeri- og sjømatminister Geir-Inge Sivertsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.