To av tre barn vil ha leker som viser ekte følelser

handeland

En ny stor undersøkelse utført på vegne av LEGO hos barn belyser betydningen vennskap har for barns velvære i tidlig barndom og avslører følgende: 

  • To av tre barn (68%) ønsker å se flere leker og karakterer skildre forskjellige følelser for bedre å reflektere det virkelige liv.
  • De fleste barna som ble spurt (94%) sa at vennene deres får dem til å føle seg lykkelige.
  • Bare en tredjedel av barna (32%) sier de har sett venner ha problemer eller krangel på TV eller nettinnhold de bruker.
  • Ni av ti barn (93%) mener det er bra å ha venner som kan lære deg forskjellig ting.
Les også:  PODCAST: Erna Solberg i inhabilitets-skandale

10 år etter lanseringen av LEGO Friends, har LEGO konsernet gjenskapt Friends universet på nytt med en helt ny serie med mangfoldige figurer og tilhørende TV-serie som sendes på deres YouTube kanal.

Lanseringen kommer på et tidspunkt hvor opp- og nedturer av vennskap ikke vises mye på TV eller i nettinnhold barna bruker, noe som betyr at mange små barn blir overlatt til å navigere i disse komplekse følelsene, uten å forstå at det er helt normalt og at andre også føler det samme.

Les også:  Moderne dating: Guide for nysingle nordmenn

De nye LEGO Friends figurene representerer barnas verden bedre og er mer inkluderende når det gjelder kjønn, kultur, etnisitet, fysiske egenskaper og evner, ikke-synlige funksjonshemninger og nevromangfold, men også i forhold til den virkelige følelse som barn har med opp- og nedturer de møter i hverdagen. LEGO Friends lanserer også TV Spesial på YouTube.

Andre funn i undersøkelsen:

  • Barn er avhengig av vennskap for å takle de komplekse følelsene I det moderne liv, med åtte av 10 (87%)  som sier at de henvender seg til venner som en kilde til trøst når de har problemer.
  • Barn ser verdien i varierte vennskap, og ni av ti (93%) er enige i at det er bra å ha et mangfoldig vennskapsgruppe som kan lære deg forskjellige ting.
  • På spørsmål om det ville være bra for flere leker å inneholde karakterer som legemliggjorde forskjellige følelser, var mer enn to av tre barn (68%) enige. Over en fjerdedel (27%) sa at dette er fordi alle føler det slik noen ganger, og 22% av barna sa at det ville hjelpe barn å vite at andre følte det samme.
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.