To av tre barn vil ha leker som viser ekte følelser

handeland

En ny stor undersøkelse utført på vegne av LEGO hos barn belyser betydningen vennskap har for barns velvære i tidlig barndom og avslører følgende: 

  • To av tre barn (68%) ønsker å se flere leker og karakterer skildre forskjellige følelser for bedre å reflektere det virkelige liv.
  • De fleste barna som ble spurt (94%) sa at vennene deres får dem til å føle seg lykkelige.
  • Bare en tredjedel av barna (32%) sier de har sett venner ha problemer eller krangel på TV eller nettinnhold de bruker.
  • Ni av ti barn (93%) mener det er bra å ha venner som kan lære deg forskjellig ting.

10 år etter lanseringen av LEGO Friends, har LEGO konsernet gjenskapt Friends universet på nytt med en helt ny serie med mangfoldige figurer og tilhørende TV-serie som sendes på deres YouTube kanal.

Lanseringen kommer på et tidspunkt hvor opp- og nedturer av vennskap ikke vises mye på TV eller i nettinnhold barna bruker, noe som betyr at mange små barn blir overlatt til å navigere i disse komplekse følelsene, uten å forstå at det er helt normalt og at andre også føler det samme.

De nye LEGO Friends figurene representerer barnas verden bedre og er mer inkluderende når det gjelder kjønn, kultur, etnisitet, fysiske egenskaper og evner, ikke-synlige funksjonshemninger og nevromangfold, men også i forhold til den virkelige følelse som barn har med opp- og nedturer de møter i hverdagen. LEGO Friends lanserer også TV Spesial på YouTube.

Andre funn i undersøkelsen:

  • Barn er avhengig av vennskap for å takle de komplekse følelsene I det moderne liv, med åtte av 10 (87%)  som sier at de henvender seg til venner som en kilde til trøst når de har problemer.
  • Barn ser verdien i varierte vennskap, og ni av ti (93%) er enige i at det er bra å ha et mangfoldig vennskapsgruppe som kan lære deg forskjellige ting.
  • På spørsmål om det ville være bra for flere leker å inneholde karakterer som legemliggjorde forskjellige følelser, var mer enn to av tre barn (68%) enige. Over en fjerdedel (27%) sa at dette er fordi alle føler det slik noen ganger, og 22% av barna sa at det ville hjelpe barn å vite at andre følte det samme.
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.