Terje Karoliussen fra Bodø syklet for fred i Armenia og Georgia

bike for peace

Bike For Peace Norge gjennomførte sykkelturer i Armenia og Georgia 15. – 25. juli 2019. Med på turen var Terje Karoliussen fra Tverlandet i Bodø.

Deltakerne fra Bike For Peace (BFP) i Armenia og Gergia var Tor Helge Nordvang, Mo i Rana, Kaare Faanes, Lillestrøm,  Kåre Jonasmo, Tønsberg, Terje Karoliussen, Tverlandet,  og Tore Nærland, Bryne.

– I Armenia holdt vi oss for det meste rundt hovedstaden Yerevan. Armenia har et godt forhold til Russland og ønsker et godt forhold til Europa. Georgia vil gjerne ha et godt forhold til Vest-Europa og har et dårlig forhold til Russland. I 2008 annekterte Russland Sør-Ossetia og Abkhazia, sier Tore Nærland i Bike For Peace.

BFP møtte representanter fra Parlamentet i Georgia og møtte folk fra Blindeforbundet i Armenia og Georgia. Disse landene har dårlige ordninger for synshemmede og arbeidsløse.

– Datvis Jvari Pass, ligger i Georgia med 2400 moh og 2800 moh pass. Karoliussen, Faanes og Nordvang tok turen over på offroad-sykler på tre dager. Det var som om de deltok i Tour De France, avslutter Tore Nærland.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.