Tegneseriesuksessen «Lunch» blir tv-serie på TV 2

tv2

Humordramaet «Lunch» er en satirisk serie om hverdagen på et helt vanlig norsk kontor. Dette er serien er for alle som har en jobb, skulle ønske de hadde en jobb, eller er glad for at de ikke har en.

«Lunch» er basert på tegneseriene til Børge Lund, som finnes i 3500 striper og 14 bøker, i over 100 aviser og blader, publisert i 9 land og på 7 språk.​​ Historiene i tv-serien springer i hovedsak ut av stripene til Børge Lund, men de vil ta en annen form og utvikles til egne historier.

«Lunch»-fans vil finne igjen situasjoner fra de originale stripene, men serien er først og fremst en originalserie basert på de populære figurene fra tegneserien. Seerne vil møte Kjell, Thorsen, Bodil, Vanessa, Linn, Nico, Terje, Birger og IT-Gunnar, i sitt eget «parallelle» TV-univers, hvor de får sine egne liv uavhengig av tegneserien. Det er som om Børge Lund, The Oslo Company og TV 2 har fått en ny baby sammen, hvor DNAet til Lund er meget sterkt.

– Dette er utrolig gøy. Det føles som om det er oppdaget en slags parallell virkelighet der det bor og jobber ekte Lunch-mennesker. Lunch 2.0! Det har vært ganske skummelt å se for seg noe som helst, faktisk. Men når klippene nå begynner å renne inn, virker det som det mest naturlige i hele verden. Jeg kunne sklidd rett inn i bedriften, som føles bra, sier Børge Lund.

«Lunch» består av solid og spennende cast med skuespillere og komikere som Mattis Herman Nyquist, Andreas Rand, Kristine Grændsen, Frank Ole Sætrang, Henrik Fladseth, Amy Black Ndiaye, Ole Soo Valland, Tuva Adine Billing og Erik Aleksander Schjerven i ulike roller fra Lunch-universet. Skuespillerne har med seg personlighetstrekkene til originalkarakterene og gir disse liv i et nytt format.

Serien vil bestå av korte og komprimerte episoder, på i snitt åtte minutter hver, noen lengre noen kortere. Originalstripene er opphav til mange av situasjonene i serien, men mye er også nyskrevet for anledningen.

Humordrama er en av TV 2 viktigste innholdssatsinger i årene som kommer, og «Lunch» er en av 10 splitter nye humordramakonsepter på TV 2.

– Seerne elsker humor, og dette skal de finne mer av på TV 2 i tida som kommer. Vi skal satse mer på talentene og de gode ideene, og vi kommer til å investere langt mer i prosjekter innen norsk kvalitetshumor. TV 2 vil ha en ledende posisjon innen denne sjangeren. Derfor har vi løftet dette opp som en av våre aller viktigste innholdssatsinger i årene som kommer. Hos TV 2 skal alle finne historier som treffer dem, og som er tett på folks hverdag. Humor er et fantastisk verktøy for å gjøre nettopp dette, forteller TV 2s kanaldirektør, Trygve Rønningen, som er ansvarlig for TV 2s innholdsstrategi.

«Lunch» publiseres etter sommeren, og kommer til en TV 2 Play-skjerm nær deg før høsten setter inn.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.