Regnskap Norge

Regnskap Norge bekymret: Stadig flere konkurser

Ferske tall fra Dun & Bradstreet viser at antallet konkurser fortsetter å øke. – Stadig flere bedrifter må stenge dørene. Ifølge Dun & Bradstreet steg konkursene i august med 23,6 % sammenlignet... Les mer »
elektrisitet

Næringslivet trenger forutsigbar tilgang på rimelig kraft

Regjeringen la nylig fram tiltak for å styrke den norske forsyningssikkerheten for kraft. Tiltakene skal lovfeste produsentenes ansvar for å sikre vann i magasinene. Med de nye kravene kan eksporten begrenses ved... Les mer »
Regnskap Norge

Næringslivet rammes: – Viktig med betalingsutsettelse for skatter og avgifter

De nye tiltakene regjeringen har vedtatt betyr i praksis nedstenging av store deler av næringslivet. Et av tiltakene fra tidligere er utsatt betaling av skatter og avgifter. Dette kan igjen bli aktuelt.... Les mer »
Regnskap Norge

Likestilling i regnskapsbransjen: Lik lønn, men ulik ledelse

En fersk lønnsundersøkelse viser at det er likelønn mellom kvinner og menn i regnskapsbransjen. Samtidig avdekker undersøkelsen at flertallet av daglige ledere og styreledere er menn, til tross for at det totalt... Les mer »
bedrift lønn avtale

Revidert nasjonalbudsjett: Stimulerende tiltak for små bedrifter

At opsjonsskatteordningen for små oppstartsselskaper utvides er i tråd med tiltakene vi trenger fremover, mener Regnskap Norge. Koronakrisen har gjort at staten har måtte gi nødhjelp og støtte for å holde liv... Les mer »
avtale enighet

Slik bedrer INTUNOR utsiktene for norske kjedevirksomheter

Mange norske kjeder sliter med fallende lønnsomhet. Da er det viktig å iverksette tiltak som styrker resultatene. Det hjelper INTUNORs avdeling for økonomistyring stadig flere bedrifter med. Konkurranseklimaet blant norske kjedevirksomheter i... Les mer »
abonner

– Årsrapporten nesten død

Måten å skrive årsrapporter på har gått ut på dato, sier leder for revisjon i PwC, Eli Moe-Helgesen. Årsrapporten har vært og er muligens fortsatt et av de viktigste dokumentene en bedrift... Les mer »
regnskap norge

Regnskapførere til det største bransjetreffet noensinne

3.–4. september arrangerer Regnskap Norge Overskudd 2019 – Jubileumskonferansen. Med 800 fremoverlente regnskapsfolk blir dette den største møteplassen for regnskapsbransjen – det største bransjetreffet noensinne! Konferansen avholdes på the Qube på Gardermoen.... Les mer »
regnskap norge

Når loven skaper kjeltringer: Nye millimeterregler hindrer forenklinger i næringslivet

Aldri før har vi sett et regelverk som står så i kontrast til forenklinger og hva som er mulig å gjennomføre i praksis. Kan norske myndigheter og politikere stille seg bak denne... Les mer »
regnskap norge

Nå får du økt skatt på forsikringen din

Ny ordning rammer alle som har forsikring gjennom jobben sin. Nå skal fordelen du må skatte av settes til hva du selv måtte kjøpe forsikringen for. Dette kan gi dobbel skatt, om... Les mer »