Revidert nasjonalbudsjett: Stimulerende tiltak for små bedrifter

bedrift lønn avtale

At opsjonsskatteordningen for små oppstartsselskaper utvides er i tråd med tiltakene vi trenger fremover, mener Regnskap Norge.

Koronakrisen har gjort at staten har måtte gi nødhjelp og støtte for å holde liv i næringslivet. Tiltakene til nå har i stor grad vært fokusert på å holde bedriftene i live ved å lette på kostnadstrykket.

I revidert nasjonalbudsjett foreslås opsjonsskatteordningen utvidet. Dette er i tråd med en mer offensiv tankegang som stimulerer til å få i gang hjulene.

– Fremover vil mange måtte omstille seg, finne nye forretningsmuligheter og -modeller, og nye måter å tilby sine produkter og tjenester på. Da gjelder det at vi har tiltak som ikke begrenser, men heier på dem som våger å satse, sier administrerende direktør i Regnskap Norge, Christine Lundberg Larsen.

2 av 3 nye arbeidsplasser i privat sektor blir etablert i små og mellomstore bedrifter, så vi trenger de små bedriftene når økonomien skal opp og stå igjen. – Det er viktig at vi har gode ordninger som treffer de små bedriftene! mener Lundberg Larsen.

Regjeringen foreslår å utvide opsjonsskatteordningen slik at også selskaper med inntil 25 ansatte og driftsinntekter på inntil 25 millioner kroner skal kunne benytte ordningen. Per i dag er disse grensene på 12 ansatte og 16 millioner kroner. I tillegg fjernes regelen om at bare personer ansatt etter 1. januar 2018 skal kunne benytte ordningen. Regjeringen foreslår at endringene gjøres varige.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.