Fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland: – Gledelige signaler fra Equinor

fabrikk

– Det er veldig positivt at Equinor har bestemt at all leteboring nord for Heidrunfeltet skal betjenes av basene på Helgeland, og også vil at samarbeidsaktører skal følge samme praksis, sier fylkesråd for næring i Nordland, Linda Helen Haukland.

Haukland slo for litt over en uke siden alarm om utviklingen ved basene i Sandessjøen og Brønnøysund. På tross av en markant oppsving i leteaktiviteten, har ikke dette gitt tilsvarende positive ringvirkninger for basene på Helgeland. I stedet brukes baser sør for Nordland til oljeaktivitet som skjer rett utenfor Nordlandskysten.

– Uttalelsene fra Equinor er både svært positive og viktige. Ikke minst er signalet om at Equinor vil jobbe for at andre aktører skal følge samme praksis og benytte basene på Helgeland ved leteaktivitet utenfor Nordlandskysten, svært gledelig. Dette kan gi håp om at basemiljøene der kan få flere ringvirkninger av letevirksomheten som foregår rett utenfor «stuedøra». Basemiljøet på Helgeland har både plass, kapasitet og kunnskaper til å ta en større rolle i letevirksomheten utenfor Nordland, sier Haukland.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.