nito

– Gammel julebelysning er en brannfelle

Julen er høytid for husbranner. Fagforeningen NITO organiserer mange av landets branningeniører. Brann- og redningsetaten har dessverre mye å gjøre i jula, forteller branningeniør og leder i NITO Troms, Sigbjørn Syr. Hvordan... Les mer »
nito

Ingeniørene bekymret for flere brudd på lov- og avtaleverket i norsk arbeidsliv

Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjons landsmøte krever at regjeringen tar mer ansvar for å sikre ansattes arbeidsvilkår på arbeidsplassen og at fagorganisasjonenes plass i virksomhetene styrkes. – Den norske arbeidslivmodellen er under press.... Les mer »
ai

Bør jeg frykte kunstig intelligens når jeg søker jobb?

En av tre ingeniører er skeptiske til å la roboter bli en del av rekrutteringsprosessen, viser en ny undersøkelse av NITO. – Vi må heller fokusere på hvordan ny teknologi og menneskelige... Les mer »
nito

Ingeniørenes fagorganisasjon vokser

NITO, Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon har rundet 90 000 medlemmer og befester posisjonen som Norges største fagorganisasjon for ingeniører og teknologer. – I en tid med synkende oppslutning om fagforeninger, er vi... Les mer »
nito

Moms på digitale medier: – Regjeringen burde hatt en helhetlig løsning nå

– Regjeringen ser i denne omgang ikke ut til å gjennomføre sitt forslag om momsfritak på digitale medier som Stortinget har bedt om. Vi ser at regjeringen forsøker å lage et regelverk... Les mer »
nito

Aleksander Henriksen fra Arnøy valgt som regionansvarlig i NITO Studentene

Helgen 25.-28. april var delegater fra NITO Studentenes lokallag samlet til landsmøte, der blant annet nye styremedlemmer ble valgt. En av dem var Aleksander Henriksen fra Arnøy utenfor Bodø. Det nye styret... Les mer »
nito

Ole Marius Svendsen fra Bodø valgt som ny leder i NITO Studentene

Ole Marius Svendsen (28) fra Bodø ble valgt som leder for NITO Studentene under deres landsmøte i helgen. Svendsen tar en master i energi og miljø i bygg på OsloMet. Han gleder... Les mer »
ratt subaru

Påskeutfart: Slik kjører du bedre i kø – unngå kollisjon

Kollisjoner i kø koster Norge nær en milliard kroner årlig. Lær hvordan du kan unngå å bidra til denne skadestatistikken. Følg ekspertens fem råd for køkjøring. ngen liker det, men det er... Les mer »
nito

Mange nyutdannede går glipp av overtidsbetaling

Lønnsstatistikk samlet inn av NITO – Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon viser at så mange som 30 prosent av nyutdannede ingeniører i privat sektor har overtid inkludert i lønnen. Det skal de ikke... Les mer »
nito

Mange går glipp av overtidsbetaling

Lønnsstatistikk samlet inn av NITO – Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon viser at så mange som 30 prosent av nyutdannede ingeniører i privat sektor har overtid inkludert i lønnen. Det skal de ikke... Les mer »