Gouldian Finch og Emilie Nicolas slipper låta «The Flamingo»

hes

Under artistnavnet Gouldian Finch slipper Martin Horntveth, best kjent fra Jaga Jazzist og The National Bank, endelig sitt aller første sololåt. Og gjesteartisten har han hentet fra aller øverste hylle, nemlig en av landets aller mest funklende stjerner, Emilie Nicolas. 

– Emile Nicolas har hele veien vært øverst på ønskelista mi til å synge denne låta og samarbeidet med henne var fantastisk på alle måter. Emilie er en av de flinkeste og morsomste menneskene jeg kjenner og at hun var så begeistret for musikken var virkelig rørende, forteller Horntveth.

Nicolas er også meget fornøyd med låta:

– The Flamingo låter som en billion dollars! Den gir meg lyst til å feste, danse og sigge. Jeg er så er så stolt og glad for at jeg får være en del av dette fantastiske soloprosjektet, sier hun.

The Flamingo er skrevet i samarbeid med tekstforfatter Martin Hagfors, som Horntveth har jobbet med i over 20 år, blant annet på The National Banks store hit, ‘Tolerate’.

– Låta handler ikke om en flamingo, men en flamboyant mafiakarakter som avlives på en øde parkeringsplass i sumpene utenfor en storby. Jeg elsker hvordan Hagfors alltid skriver så levende og filmatisk så man blir dratt rett inn i handlingen, forteller Horntveth.

«The Flamingo», er første single fra et meget eklektisk, men naturlig reise i Martins verden, som sammen med Nicolas bemerkelsesverdige vokal, er pakket inn i en lekker elektronika-produksjon. Albumet ventes til høsten.

– Egentlig startet jeg arbeidet med denne plata allerede i 1996. Man kan vel si at jeg har brukt 20 år på å finne ut i hvilken retning jeg ønsket å gå, men da brikkene endelig falt på plass og at jeg ville ha med litt fra «hele meg» ble alt plutselig veldig tydelig, forteller han.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.