Tom Roger Aadland slipper albumet «Skyer»

indianer

Tom Roger Aadland slipper nytt album, hans 10. album «Skyer» slippes 1. september, etterfulgt av en 30-konserters lang norgesturné.

Tom Roger Aadland er en av landets mest kritikerroste artister og låtskrivere de siste årene. Han har gitt ut ni soloalbum, og er kjent som tekstforfatter for bl.a. Hellbillies og Vamp, samt for sine gjendiktninger av Bob Dylan.

Første september slipper han sitt tiende album, som har fått tittelen «Skyer». Aadland er kjent som en dyktig tekstforfatter på nynorsk, men denne gangen har han skrevet på dialekt, nært og sterkt. Musikalsk favner albumet vidt, fra klassisk gitarrock via melodiøs pop til lavmælt visekunst.

En ting som særmerker Aadland som låtskriver, er hans evne til å skrive sanger med sterke tekster i kombinasjon med gode, umiddelbare melodier. Han har hatt flere låter spillelistet på NRK P1, og mange vil kjenne igjen radiogjengangere som «Alle dei i ei», «Min beste ven på ein dårleg dag» og «Då eg såg deg sist». På det nye albumet viser sangkomponisten Aadland seg fra sin mest melodiske side, og dette er nok hans mest tilgjengelige album til dags dato.

«Skyer» er produsert av Kjetil Steensnæs og Tom Roger Aadland, og innspilt i Athletic Sound i Halden, Bjølsen Misjonskirke i Oslo og ABC Studio i Etne. Med seg i studio har de fått følge av noen av landets beste musikere. Foruten Steensnæs’ bidrag på diverse elektriske og akustiske gitarer, pedal steel og kor, medvirker Karl Oluf Wennerberg (trommer, perkusjon), Erland Dahlen (trommer, perkusjon), Bjørn Holm (bass, kontrabass, kor), David Wallumrød (hammondorgel, piano, synthesizer, kor) og Lise Sørensen Voldsdal (fiolin, bratsj).

Albumet består av to deler, hver med sitt distinkte uttrykk. Første del inneholder sanger som er konsise og melodisk orienterte; flere av dem har allerede blitt konsertfavoritter.

Tittel- og åpningssporet tar opp arven etter The Beatles, med en herlig melodi, og et stort og rikt, men likevel luftig lydbilde. Teksten er et fragmentert tilbakeblikk på – og oppgjør med – fortida, men sangen slutter i en optimistisk tone.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.