Øyvind Staveland fra Vamp slipper soloalbumet «Lipper»

hes

Øyvind Staveland har hatt en utrolig musikalsk karriere som leder av Vamp gjennom mer enn tretti år. Nå er han endelig klar med sitt første soloalbum «Lepper».

Vamp har gitt ut tretten studioalbum, og innkassert gull- og platinautmerkelser i fleng. De har solgt over én million plater og mottatt fem Spellemannpriser, bl.a. «Årets Spellemann».

Suksessen har medført fulle arbeidsdager, og rollen som komponist, musiker, bandleder, manager og bookingansvarlig for bandet, har lagt beslag på mye av Stavelands tid. Han har derfor takket nei de gangene han har blitt spurt om å gi ut soloalbum.

Men under pandemien ble det plutselig god tid til komponering. I tillegg til å skrive musikken til det kritikerroste Vamp-albumet «Tiå det tar» (2021), begynte Øyvind Staveland også på skisser til mange flere sanger. Resultatet er hans første soloalbum, «Lipper».

– Det har vært befriende og givende å gjøre dette albumet. Uten å kjenne på press og forventninger. Litt den samme følelsen som da vi laget Vamps første album «Godmorgen, søster» for over tretti år siden. Det har blitt en plate preget av skaperglede, men også alvor. Flere av sangene dreier seg om tap og sårbarhet, om erindring av noe som er borte, sier musikeren og komponisten.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.