Nærings- og fiskeridepartementet

Norge og Storbritannia er enige om en bilateral fiskeriavtale for 2023

Norge har inngått en bilateral avtale med Storbritannia som inkluderer gjensidig adgang til å fiske i hverandres soner, samt bytte av fiskekvoter for 2023. – Jeg er svært fornøyd med at avtalen med... Les mer »
norwegian

Hit reiser nordmenn – Norwegians mest populære destinasjoner høsten 2022

Spania, Storbritannia og Tyskland lokker flest nordmenn på reise i høst. Norwegian deler topp 10 liste over reisemål som nordmenn skal besøke denne sesongen.  – Trenden går tydelig til Europas strender og storbyer.... Les mer »
norse

Norse med første flygning fra Oslo til New York via London

Fredag åpnet Norse Atlantic Airways sin nye rute mellom Oslo og New York JFK via London Gatwick. Selskapets kunder tilbys dermed flere valgmuligheter til konkurransedyktige priser.  Den nye ruten åpner for at reisende... Les mer »
uis

Enestående funn av sverd fra vikingtiden

Unikt funn kaster nytt lys over kontakten mellom Norge og De britiske øyer. Deler av et praktsverd med unike detaljer i gull og sølv er nylig funnet på Jåttå i Stavanger. Selve... Les mer »
linker

Vellykket legging av fiberkabel mellom Norge og England

Den 700 kilometer lange fiberkabelen mellom Stavanger og Newcastle blir en sentral del av det europeiske fibernettverket som driftes av Altibox. Fiberkabelen ble lagt ved hjelp av kabelleggingsfartøyet Normand Clipper og nå... Les mer »
pressenytt

Matter fra Mo i Rana skal vises fram i London

Heymat fra Mo i Rana er selvsagt med når et stjernelag av norske møbel- og interiørprodusenter skal vise seg fram i London denne uken. Med på lasset blir også en lampe fra... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Sjømatnæringen får bedre tid til å tilpasse seg etter brexit

Britiske myndigheter har i dag kunngjort at de vil utsette innføringen av nye krav til veterinær grensekontroll, herunder helsesertifikater ved import av blant annet sjømat. Dette vil gi norsk sjømatnæring mer tid... Les mer »
fiskeri

Refordeling av tredjelandskvoter og kompensasjon for tapte fiskeområder i britisk sone

Etter at Norge avsluttet forhandlingene med Storbritannia uten en fiskeriavtale for 2021, har fiskeri- og sjømatministeren nå besluttet at det avsettes 6 250 tonn torsk og 3 000 tonn hyse av den... Les mer »
Europeiske Reiseforsikring

Åpner opp for reiser i EU, Schengen og Storbritannia – Også for ikke-vaksinerte

Europeiske Reiseforsikring, som er en del av If, åpner nå opp og gir kundene gyldig reiseforsikring i EU, Schengen-området og Storbritannia fra og med 27. mai. Dette til tross for at Utenriksdepartementet... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Fiskeriavtaler med EU og Storbritannia i havn

Norge, EU og Storbritannia har i dag inngått en avtale om felles forvaltning av bestandene i Nordsjøen. I tillegg har Norge og EU undertegnet tre kvoteavtaler. – Jeg er fornøyd med at... Les mer »