Vellykket legging av fiberkabel mellom Norge og England

linker

Den 700 kilometer lange fiberkabelen mellom Stavanger og Newcastle blir en sentral del av det europeiske fibernettverket som driftes av Altibox.

Fiberkabelen ble lagt ved hjelp av kabelleggingsfartøyet Normand Clipper og nå er installasjonen og alle tester av systemet fullført.

– Denne nye høyhastighetskabelen vil gi en markant forsterkning av datakommunikasjonen inn og ut av Norge samtidig som den forbedrer leveringssikkerheten, sier styreleder Geir Ims i NO-UK COM.

Bak NO-UK-prosjektet står selskapene Lyse, Green Mountain, Haugaland Kraft, BKK, Hatteland Group og Ryfylke IKS.

Fiberkabelen består totalt av åtte fiberpar, har kapasitet på 260 Terrabit per sekund og går fra Green Mountain sitt datasenteranlegg på Rennesøy til Newcastle. Altibox vil være operasjonell ansvarlig.

– I fjor etablerte Altibox en undersjøisk fiberforbindelse mellom Norge og Danmark. Nå har vi bundet sammen Norge og England i fellesskap med gode samarbeidspartnere. Dette vil komplettere den eksisterende europeiske fiberringen og gi en kraftig forbedring i vilkår for norske forbrukere. Nye fiberkabler til utlandet styrker ikke bare vår egen forsyningssikkerhet, men posisjonerer Norge som en sikker datasenternasjon med robust førsteklasses digital infrastruktur, sier konserndirektør tele i Lyse og styreleder i Altibox, Toril Nag.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.