Vil ha fortgang i samferdselsplaner for Rana

nfk

Nordland arbeiderparti vil ha konseptvalgutredning for Mo i Rana fra Statens Vegvesen.

Dette går fram av et forslag fra Ap til uttalelse fra fylkestinget. Under er hele forslaget gjengitt:

Vil ha KVU for Mo i Rana

I februar la Statens Vegvesen frem gjennomføringsplan for å følge opp Nasjonal transportplan. Det er flere viktige tiltak som er foreslått gjennomført i nord frem mot 2027. Det er positivt og nødvendig for utviklingen av landsdelen. 

Samtidig er det svært uheldig at Statens Vegvesen i liten grad har vektlagt den sterke industriutviklingen vi står ovenfor i Nord-Norge i denne planen. Vi ser at steder som Mo i Rana, Mosjøen, Narvik, Hammerfest, Meløy og Sørfold alle opplever sterk pågang knyttet til nye grønne industrietableringer. 

Det er viktig at industriutvikling og byutvikling henger sammen i Nord-Norge. Det er derfor svært uheldig at Statens Vegvesen ikke vil starte byggingen av ny tunnel i Narvik før i 2027. Det også svært uheldig at planene til Statens Vegvesen ikke har med en egen konseptvalgutredning (KVU) for Mo i Rana. 

Fylkestinget i Nordland ber om at tunnelen i Narvik, med miljøgate, og en egen KVU for Mo i Rana blir prioritert av Statens Vegvesen. Begge disse tiltakene er viktig for utviklingen av landsdelen. Vi ber om at begge tiltak får oppstart i 2022. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.