Slik kan du gjøre julegavekupp på taxfree

Travel Retail Norway

Adventstiden er høysesong for taxfreebutikkene, og er man ute på reise så er det faktisk veldig raskt og enkelt å finne en julegave til hvilken som helst pris. Mange av varene er også 20 prosent billigere enn i andre butikker, og det er samme lave pris om du reiser til Trondheim eller New York.

Tall fra Travel Retail Norway (TRN, som driver taxfreebutikkene på landets største flyplasser) viser at det handles for millioner av kroner på taxfree i månedene før jul hvert år, og mange julegaver står på handlelisten til mange av de som er ute og reiser i adventstiden.

De fleste har opplevd hvilken utfordring det kan være å finne de riktige gavene til alle på julegavelisten – til riktig pris. Men på taxfree kan du enkelt finne gaveideer til rundt 200, 500, 1000 kroner eller mer.

Sjokolade til familien: Som reisende er vi svært glade i å både få og kjøpe deilig julesjokolade, forteller Veronica Lystad, TRNs kategorisjef for vin, øl, tobakk og sjokolade. Mange handler konfektesker og gjerne litt mer eksklusiv sjokolade som Godiva og Lindt. Leter du etter noe til under 200 kroner som alle i familien vil sette pris på, kan du ikke gjøre feil ved å legge for eksempel en eske Anthon Berg Royal Selection eller Ferrero Collection under treet, mener hun.

Harde pakker med god lukt: Parfymeavdelingen på Gardermoen er faktisk landets største parfymeri, og et sted du kan finne julepresanger til alle på julelisten din – i omtrent alle prisklasser. Her er det også mange spesiallagede gavesett som passer godt som etterlengtede harde pakker. For rundt 500 kroner til far i huset foreslår kategorisjef for parfyme Linn Woxen enten en ansiktskrem og vask fra Bad Norwegian eller et sett med eau de toilette spray og showergel fra Versace. Til søsteren kan det være populært med ulike sminkesett fra merker som Urban Decay eller Smashbox.

Deilige dråper:Taxfree er selvfølgelig også stedet for å kjøpe noen ekstra dyre og eksklusive dråper til kjæresten, med ekstra store besparelser på eksklusive sprittyper som whisky, cognac og rom. Dessuten har det aldri vært flere typer akevitt å finne enn i år – for de som ønsker seg en helt spesiell juledrikk er det nå nesten 60 ulike typer å velge mellom. Og du kan spare flere hundre kroner på én flaske, i forhold til hva det koster på Vinmonopolet.

Samme pris på innland og utland: Detmange kanskje ikke er klar over, er at alle produktene som selges på TRN sine butikker på innenlandsterminalene koster nøyaktig det samme som i utenlandsbutikkene. Disse Travel Value-butikkene finner du på Gardermoen, Værnes og Flesland.I den største Travel Value-butikken, på Gardermoen, kan du velge mellom nesten 3700 ulike produkter innen kosmetikk, parfyme, mote, reise og fritid, solbriller og leketøy. I parfymeavdelingen setter TRN seg mål om å holde priser som i snitt ligger 20 prosent lavere enn i vanlige parfymerier, forklarer Woxen. Så om du reiser mellom New York og Oslo eller Bergen og Trondheim, er det ingenting i veien for å legge julegavehandelen til taxfree.

Raske tips til julegaver i tre prisklasser til:

Mor
Biotherm Lait Corporel Body Milk, kr 159,-
Biotherm Deo Pure Trio pack dame, kr 499,-
Ole Henriksen hudpleie sett, kr 799,-

Far
Boss Bottled Deo, kr 199,-
Biotherm Homme Deo Trio pack, kr 469,-
Biotherm Homme Aquapower Duo, kr 549,-

Ektemann
Jean Paul Gaultier Deo Spray, kr 249,-
Biotherm Aquapower Men’s Care Set, kr 519,-
Giorgio Armani Acqua di Giò pour Homme Set, kr 669,-

Kone
L’Occitane Almond Shower Oil, kr 149,-
Lancôme Mascara – på tilbud (Definicils, Hypnose Doll Eyes, Hypnose Volum), kr 229,-
Clarins Multi Active hudpleie sett, kr 899,-

Linn Woxens parfymegavetips til:

Ham
Bad Norwegian, ansikskrem og vask, kr 449,-
Versace, sett med 50 ml eau de toilette spray og showergel, kr 499,-
Boss The Scent, 50 ml eau de toilette, kr 549,-

Henne
L’Occitane travel sett, kr 289,-
Elizabeth Arden Must Have Travel Essentials, kr 299,-
Clinique Ultra Hydration Face Care Set, kr 419,-

Tenåringen
Clarins, Instant Light Lip Perfektor Duo sett, kr 279,-
Urban Decau, Naked Palette øyeskygger, kr 419,-
Smashbox, Step By Step Contour Set, kr 359,-

Visste du at:

Taxfree selger mange parfyme og hudpleie pakkeløsninger som ikke finnes andre steder?
Du kan handle til samme lave priser på innenlandsreiser?
Det kan være flere hundre kroner å spare på én flaske akevitt på taxfree?
Du sparer ofte 20 til 25 prosentpå å handle på Travel Value- og taxfreebutikker?
Du kan velge mellom rund 150 leker og 180 armbåndsur på Travel Value Gardermoen?

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.