Telenor Infra trapper opp satsingen på kritisk infrastruktur

telenor

Telenor Infra fortsetter å modernisere anlegg for telekommunikasjon i Norge. Nå har Telenor Infra signert avtaler med Binto, Oppland Elektro og Site Service om landsdekkende tjenester for utbygging og tilsyn med kritiske anlegg for telekommunikasjon.

Telenor Infra fortsetter arbeidet med å utvikle virksomheten og har knyttet til seg nye partnere for å ivareta master, tårn, klargjøring for 5G og andre kritiske kommunikasjonstjenester.

Christina Endresen, CEO i Telenor Infra, beskriver signeringen som en milepæl.

– Dette er en merkedag for oss og en dag vi har sett frem til siden oppstarten av Telenor Infra for to år siden. Vi har nå signert en viktig avtale med solide aktører som innehar samme engasjement for infrastruktur, bærekraft og sikkerhet som vi har i Telenor Infra. Det er også viktig for oss å ta del i utviklingen av et robust entreprenørmarked i Norge, både sentralt og i distriktene. Vi ser frem til å starte reisen og til å sikre en bærekraftig modernisering av Telenors master, tårn og bygg med våre nye partnere. La første ordre sendes, sier hun.

Helikopter viktig
Terje Hoemsnes, CEO i Site Service AS er veldig fornøyd med avtalen, og trekker frem deres lange erfaring med master, fundamenter og telehytter i kombinasjon med lokalkunnskap og tilstedeværelse.

– Vår erfaring og kompetanse fra montasje i dårlig vær og vind er spesielt viktig med tanke på bruk av helikopter. Dette har høyeste prioritet hos oss, og gjenspeiles i kontrakten i form av høye krav til dokumentasjon og sikkerhet. Sammen med Telenor Infra skal vi sørge for god og sikker dekning for telekommunikasjon i hele landet, forteller Hoemsnes. 

Forventet og nødvendig
Også Rune Flatmo, Administrerende direktør i Binto AS er svært fornøyd med den nye avtalen.

– Vi får nå en mulighet til å videreutvikle firmaet, dele kompetanse og bygge ny kompetanse. Geografisk og lokalhistorisk kunnskap er avgjørende for effektiv fremdrift i byggeprosessen. Binto er et annerledes firma med fleksible og løsningsorienterte medarbeidere. Ingen oppdrag er for store eller for små, sier han.

Stian Tråseth, avdelingsleder Tele i Opplanda Elektro, sier kontrakten er stor og viktig for selskapet.

– Vi har lang erfaring og bred kompetanse på dette området, og vi skal sørge for å opprettholde den høye kvaliteten som er forventet og nødvendig for kritisk infrastruktur innen telekommunikasjon i Norge, avslutter han.

Avtalene er inngått for regionen Midt-Norge til Binto AS, regionen Sør-Øst til Oppland Elektro AS samt regionene Nord-Norge og Vestlandet til Site Service AS. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.